L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca es posa en marxa

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca es posa en marxa

L’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer de Sueca ja és una realitat. El col·lectiu comença a caminar a la capital de la Ribera Baixa. El passat divendres 3 de juny, va tindre lloc a la Casa de la Cultura de Sueca, l’acte de presentació de l’Associació de Familiars de persones amb Alzheimer, AFASU, amb l’assistència de l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Sanitat, Salvador Campillo i altres membres de la corporació municipal, a més d’un gran nombres de persones, moltes de les quals eren coneixedores de la malaltia i han patit de prop les seues conseqüències.

presentacio-afasu-sueca-juny-2016

La presentació es va dur a terme el passat divendres

L’acte es va iniciar amb les paraules de la presidenta de l’associació, Elvira Oviedo, qui va agrair l’assistència i la col·laboració a tots els presents. En la presentació també van participar la psicòloga d’AFASU, Anna Baldoví i Alicia Sales i Juan Carlos Meléndez, doctors en Psicologia per la Universitat de València. La doctora Blanca Folch, coordinadora mèdica de continuació del Departament de Salut de la Ribera, va estar l’encarregada de tancar l’acte amb la seua intervenció.

AFASU és una entitat sense ànim de lucre que treballa per millorar la qualitat de les persones amb alzheimer a l’àmbit local de Sueca i també per poder ajudar a les persones del seu voltant, els seus familiars, atenent les necessitats socials i sanitàries que presenta el col·lectiu afectat.

En l’acte es va lliurar també un llibret informatiu als assistents on s’expliquen, entre d’altres, tots els objectius del col·lectiu, les activitats i la forma de col·laborar amb l’associació. El nou col·lectiu ha volgut fer palés també el seu agraïment a totes les entitats patrocinadores i a l’Ajuntament de Sueca i l’Hospital de la Ribera pel seu suport, així com també al creador de la imatge de l’associació, Sergio Ruiz i a Anna Baldoví, la psicòloga voluntària que ha ajudat a crear-ne l’associació.

Des del consistori es felicita a totes les persones que s’han bolcat per fer possible esta associació, una entitat necessària per tal d’assessorar i donar suport a tots els veïns que pateixen de prop esta malaltia.

La malaltia de l’alzheimer ja és la principal causa de demència en persones majors de 65 anys i, a partir d’esta edat, la seua prevalença augmenta de forma exponencial. Actualment hi ha més de 36 milions de persones afectades per algun tipus de demència a tot el món, de les quals més de 7 milions es troben a Europa. A Espanya sofreixen la malaltia més de 600.000 persones.

Totes aquelles persones que vulguen obtenir més informació sobre l’associació, informar-se de com poden formar part i col·laborar amb els seus membres poden fer-ho a través del telèfon 615914166.

Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.