Cullera rep a Madrid la Q de Qualitat Turística per a la platja de Sant Antoni

Cullera rep a Madrid la Q de Qualitat Turística per a la platja de Sant Antoni

Les platges de Cullera són de les millors del litoral mediterrani. Així ho avalen els usuaris amb les seues valoracions en un dels buscadors d’internet més importants del país —com s’ha conegut recentment— i els diferents reconeixements que anualment obtenen les costes del municipi. Este matí, el regidor de Platges, Salva Tortajada, ha sigut l’encarregat d’arreplegar a Madrid la Q de Qualitat Turística que el municipi renovà l’any passat per a la platja de Sant Antoni.

En l’acte s’han donat cita alcaldes, regidors i tècnics de platges guardonades, els qui han arreplegat la bandera de mans de la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego i el director de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), Miguel Mirones.

Tortajada ha destacat que es tracta d’un reconeixement públic a l’esforç que Ajuntaments, treballadors públics i tècnics han realitzat per a adaptar-se al sistema de qualitat turística i obtenir la marca Q, símbol de garantia.

Major repte
L’edil ha afegit que el repte i la responsabilitat per a enguany és encara major. El pròxim dia 15 de juliol la ciutat torna a passar l’auditoria, que enguany es basarà ja en una norma ISO, de caràcter internacional. Anteriorment es basava en la norma espanyola UNE 187001 en el marc de la gestió de les platges.

Les banderes amb Q de Qualitat Turística en les platges són un símbol de confiança que garantix la gestió de les mateixes per part dels ajuntaments responsables. El compromís passa per la millora diària per a assegurar el gaudi dels usuaris pel que fa a neteja, seguretat, vigilància i respecte al medi ambient.

Una bandera amb la Q de Qualitat assegura la neteja diària de l’arenal, informació sobre l’estat del mar, socorristes qualificats, senyalització de zones de risc o limitat per a nadar, etc. En definitiva, la bandera Q garantix que l’ajuntament que gestiona la platja està completament compromés amb la preservació mediambiental i es responsabilitza que tot es faça de la millor manera possible respectant dunes, fauna i flora. Així mateix, es vigila minuciosament la seguretat alimentària en els quiosquets de gestió municipal.

Totes les platges de Cullera compten amb els certificats ISO 9001, ISO 14001 i Emas. A més, la de Sant Antoni presumix d’ostentar la Q de Qualitat Turística. D’altra banda, cal recordar que la localitat compta amb sis banderes blaves i és un referent a la Comunitat Valenciana en este apartat. També les platges de l’Escollera, Sant Antoni, Racó, Los Olivos, Cap blanc i Far estan certificades amb bandera Qualitur.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.