Cullera proposa el cooperativisme entre les dones com a eixida a la desocupació

Cullera proposa el cooperativisme entre les dones com a eixida a la desocupació

Apostar per les cooperatives com a eixida a l’atur femení, un dels col·lectius més colpejats per la crisi i les polítiques d’austericidi que s’han practicat en el nostre país al llarg dels últims anys. La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Cullera que dirigix Francesca Ortiz ha organitzat una jornada d’iniciatives empresarials el pròxim 15 de juny, dirigida especialment a les fèmines tot i que oberta al públic en general.

Ortiz ha ressaltat que moltes dones s’han vist abocades a la desocupació o a la precarietat laboral, la qual cosa ha fet créixer encara més les desigualtats històriques que patixen. En no pocs casos, treballar per compte propi es convertix en una eixida i el model cooperativista és un dels quals mostra majors índexs d’èxit empresarial, ha defensat l’edil.

‘Cullera emprén en femení’, títol d’esta iniciativa, pretén dotar a les dones del coneixement inicial necessari per a emprendre un negoci bé en forma d’empresa o de cooperativa.

«En Serveis Socials tenim una demanda constant de dones demanant treball. S’ha creat la Borsa Social d’Ocupació per als col·lectius amb majors dificultats d’inserció laboral, però ens crida l’atenció que moltes de les dones que ens reclamen feina tenen una formació mitjana-alta i a pesar que estan preparades per a inserir-se en el món laboral no troben eixida. No està en les nostres mans crear més llocs de treball públics, perquè estem limitats pel pla d’ajust, però sí que podem animar-los a prendre la iniciativa i que exploren noves possibilitats», ha afegit.

En la jornada s’oferirà informació sobre el model cooperativista amb la presència de María José Granero Camallonga, responsable de desenvolupament empresarial cooperatiu de les comarques centrals de Fevecta.

A més, també es tindrà l’oportunitat de conéixer experiències innovadores en l’àmbit local de la mà de Regina Campos, presidenta de Fademur-PV.

Implicació de la Generalitat
La Generalitat també ha prestat el seu suport a la iniciativa. El director General de Comerç, Natxo Costa, informarà sobre les ajudes a les pimes comercials i artesanes.

Entre altres activitats, hi haurà espai per al coaching, amb la coach de rellevància internacional Cristina Arozamena, directora de l’Institut de Coaching Empresarial de la Cambra de Comerç d’Alacant. Finalment, tindrà lloc una sessió de networking per a la creació de sinergies empresarials.

La jornada té caràcter gratuït i és possible inscriure’s on-line a través de l’enllaç www.ajuntamentdecullera.com/empren.

Ajuntament de Cullera


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.