El Club de C贸rrer Peus-Quets escampa el poll!

El Club de C贸rrer Peus-Quets escampa el poll!

鈥淟鈥 home no pot descobrir nous oceans a menys que tinga el coratge de perdre la costa de vista鈥
Andr茅 Gide

Estranya setmana la que la majoria de tots nosaltres hem completat Diumenge a la nit, de retorn a casa. Estranya per diferent, distinta, at铆pica. Estranya per exc猫ntrica! En general, fora de les habituals curses de competici贸, de circuits, voltes populars, grans fons o Mitjes Marat贸ns. Estranya… i intensament variada i divertida. Fa quinze dies parl脿vem dels experiments de Peus-Quets. La t貌nica segueix.

B茅, tampoc exagerem me diuen ac铆 propet! Alguna dosi de 鈥渘ormalitat鈥 hi ha hagut. Un petit grup de Blavetes i Blavets, a imatge dels Avatars de la famosa pel路l铆cula, han resistit a la tend猫ncia invasiva de la innovaci贸. La 15K de Massamagrell del Circuit de la Dipu reuneix a estos dotze irreductibles gladiadors entre m茅s de 4200 corredors. Multitudin脿ria prova de gran fons. Rub茅n Cerros marca un bon temps de 57:45 i Peter Caski, escudat per Carles i Tom脿s, tanca els 15 kil貌metres en 1h06. Gran cursa per a tots els Peuets i fins i tot per a totes les Peuetes que acaben molt b茅, en els temps previstos, enfrontades a una elit d鈥 atletes espanyoles femenines, dins de la categoria per貌 m茅s joves, que corren regularment per baix de 4:30. Aix貌 es quasi professionalisme i molt dur de batre!

A la Volta a Peu de Genov茅s, Paqui Riera puja dalt de tot del podi. Fa 1陋 als 8K de la cursa de la Costera. Aqu铆 tamb茅 tenim fusta de campiona: potencia f铆sica i ofici en curses curtes de mig fons de 8, 10 i 15K. Una Veterana B amb bona projecci贸.

Els tres dimoniets proven alguna cosa m茅s atrevida: s鈥 en van a les Piti眉ses. A l鈥 illa de Formentera, se corre la VIII陋 Mitja Marat贸. Cris Roman, Luisa Carb贸 i Sales Ma帽ez travessen la Mediterr脿nia sense pensar-ho. Lloable atreviment. 鈥淪鈥 Illa de Formentera鈥 es la joia del nostre Mare Nostrum, un parad铆s real, tangible, que tenim aqu铆, a tocar, en qualsevol escapada de lleure. Estes xiquetes no estan babaus! Llevat de que, a Formentera, se va a gaudir del sol i la mar els dies d鈥 estiu, i de la festa a les nits! Elles s鈥 en van a… c贸rrer! Es de suposar que els dimoniets han aprofitat la est脿ncia per disfrutar de l鈥 illa i tot all貌 que ofereix la natura verge, perqu猫 lo que es la carrera… l鈥 han patida i molt!

mitja-marato-formentera-maig-2016

Mitja Marat贸 illa de Formentera

T茅 pinta de ser plana aquesta 鈥溍璶sula鈥! L鈥 eixida es dona al Far de La Mola amb una pujada de 2 kil貌metres, i de Dalt Mola cap avall, llan莽ats fins el kil貌metre 5 on torna a picar amunt una llargu铆ssima carretera que fins el 13 no para de pujar. El calor i la humitat i el vent de Formentera esgota les forces de totes i tots. Cap a meta, despr茅s de sofrir Ses Pujols, que com ho indica el nom son uns promontoris, ve la plana, que es fon sota una solana infernal. La meta situada a La Savina de Sant Ferran veu arribar a les nostres tres representants amb un pam de llengua fora i un somr铆s que diu 鈥 … a l鈥 any que ve… m茅s!

A Reus, bicicleta de carretera. Ram贸n Monjo disputa La Polar Gran Fondo La Muss脿ra. 189km de colls i pics. Al perfil del recorregut hi compte jo 16 ports a coronar i uns altres tants colls, el de la Muss脿ra, lo Picorandan, les Pinedes… Les muntanyes de Prades i el Parc Natural de la Serra de Montsant son una orografia farcida de crestes i tallats abruptes. La carrera tamb茅 t茅 cronometrada dos cronoescalades dins del mateix recorregut, doncs a prova llan莽ada, de Villaplana a la Muss脿ra i de la Vilella Alta a l鈥 Escaladei. Malgrat la alta dificultat de la prova, la disputen m茅s de 6300 ciclistes amateurs i professionals. En van de tots llocs del Estat i estrangers d鈥 Estats Units, Canadencs, Alemanys, Italians, Francesos, Holandesos… Ram贸n, amb una velocitat mitjana de 25km/h, despenyant-se colls avall a m茅s de 75km/h, completa els 189kms de la Reus-Reus en 7h24:43. La peculiaritat crom脿tica de esta cursa es que tots i totes porten el mateix mallot!

El dolor de cames, a Ram贸n, li passa a Montblanc, de cara a cara amb una platada de cargols a la llauna!

La gran majoria dels altres components del Club optem per fer la sortida mensual de Senda-Quets. La ocurr猫ncia de Toni Llopis de fer una excursi贸 de dos dies, nit inclosa, resulta ser un 猫xit rotund. L鈥 autocar, ple a petar, mampr猫n la carretera rumb a Reolid, a 270kms de casa, a 10 de la prov铆ncia de Ja茅n, poble petit贸 d鈥 Albacete, on ens esperen al Balneario de la Esperanza. La idea es aprofitar les aig眉es del complex, c贸rrer i caminar. Es preveu un cap de setmana molt intens!

De cam铆, a final del mat铆, s鈥 arriba a Alcaraz, que dona nom a l serra, cap de partit de tota la zona que ens acull. La visita a Alcaraz s鈥 allarga una horeta que resulta extremament instructiva. La poblaci贸 conserva cases, blasons i portals del Segle XVI, una pla莽a porticada i una rara portalada plateresca, tot a莽貌 dominat per les runes d鈥 un antic aq眉educte i de la resta de muralles 脿rabs i medievals. A l鈥 hora de dinar no hi ha cap problema: la profusi贸 de restaurants es exagerada.

Una vegada instal路lats, piscina de caldes aig眉es i tractament relaxant. M茅s avan莽ada la tarda, i seguint el programa marcat, uns eixim a caminar i els corredors a trotar cap amunt al Estrecho del Hocino. Preci贸s paratge, inusual per inesperat a un lloc manxec com este. Cabres munteses, perdius i pors senglars: hi ha ac铆 m茅s aigua que a una selva tropical. Nombrosos rierols i cabaloses cascades fan que els paisatge siga molt verd. A la nit, sopar, celebraci贸 d鈥 aniversari i discom貌bil fins la 1h30!

L鈥 endem脿 Diumenge hi ha que despla莽ar-se fins Salobre on iniciem un caminada per muntanya de 18kms. Llarga per貌 gens dura malgrat el fang degut a una pluja recent, la ruta ens descobreix m茅s i m茅s aigua i cataractes, catifes de flors, pau, i quietud en mig d鈥 un impensat decorat buc貌lic entre la conca del riu Salobre, que passegem al seu pas per dins del poble, i el Ojuelo que alimenten el Guadalquivir. Cervesa a la pla莽a del poble, foto amb un pol铆tic de renom, i dinar al balneari abans d鈥 iniciar el cam铆 invers cap a casa.

A莽貌 es repetir脿! Noves i enriquidores experi猫ncies a un Club multidisciplinari.

CC Peus Quets


 

Deixa un comentari

El vostre correu electr貌nic no es publicar脿.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.