Almussafes contracta a 17 treballadors per a 4 mesos i mitjà a través del Pla d’Ocupació

Almussafes contracta a 17 treballadors per a 4 mesos i mitjà a través del Pla d’Ocupació

El Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes d’aquest 2015 li ha concedit a l’Ajuntament d’Almussafes la possibilitat de contractar durant quatre mesos i mig a 17 persones de la localitat per a la realització de diverses comeses relacionades amb l’àmbit de la construcció, la jardineria i la neteja. La posada en marxa d’aquesta iniciativa, a nivell local, està valorada en 25.042€, dels quals la Diputació de València i la Generalitat aporten 16.695€ i les arques municipals els restants 8.347€.

Els 17 almussafenys seleccionats per a formar part del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes d’aquest 2015, impulsat per la Diputació de València, ja estan realitzant les tasques que des del consistori municipal se’ls ha assignat. Des del passat 13 de novembre i fins a finals de març del pròxim any, quatre mesos i mig, dotze peons de personal de neteja, tres peons d’horticultura i jardineria, un peó de la construcció i un obrer oficial de primera col·laboren en les tasques desenvolupades pels departaments d’Obres Públiques, Urbanisme i Medi Ambient de l’administració local.

En l’actualitat, els desocupats finalmente seleccionats després del procés de baremació s’han distribuït en set grups per a la realització de diferents treballs de suport en la via pública. Concretament, l’oficial i el peó de la construcció estan alçant la solera per a la instal·lació del parc infantil de la zona verda del carrer Benifaió i els tres jardiners estan condicionant les zones verdes del barranc del Tramusser, el cementeri i el camp de futbol i, en breu, emprendran també el propi en el camp de tir. Els cinc grups dedicats a la neteja estan repintant la senyalització horitzontal del casc urbà, netejant els solars destinats a aparcaments municipals, condicionant voreres i espais públics amb la màquina de l’Ajuntament que utilitza aigua a pressió, reforçant la neteja dels dos polígons industrials de la localitat i netejant edificis públics com la casa Aiora, els habitatges dels mestres i el magatzem municipal.

“Esta iniciativa complementa l’ambiciós paquet de mesures que estem desenvolupant per a aconseguir reduir l’índex de desocupació de la localitat des del primer dia que entrarem a formar part del nou executiu i eixe gran compromís que hem adquirit amb la ciutadania ens va a portar a continuar completant una política laboral capdavantera al llarg de la present legislatura, que ens aprope, cada vegada més, a l’objectiu primari proposat”, assenyala l’alcalde i regidor d’Ocupació, Toni González.

Aquest projecte, que va nàixer en 2013 i al qual Almussafes va començar a adherir-se en 2014, busca promoure la contractació per part dels Ajuntaments de la província de València i els seus organismes autònoms dependents de persones aturades, per a l’execució d’obres o serveis d’interès general i social, mitjançant l’articulació d’un programa d’ajudes emmarcat en el Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques Valencianes.

Per a la selecció de les persones incloses en aquesta iniciativa, tal com marca la resolució al respecte del Director General d’Ocupació i Formació de la Generalitat Valenciana, els participants havien d’estar en situació de desocupació, inscrites com a demandants de treball en el Servei d’Ocupació autonòmica i pertànyer, així mateix, al col·lectiu d’aturats de llarga durada, al de joves menors de 25 anys o al de majors de 45 anys.

Seguint aquestes indicacions, i amb el llistat proporcionat pel SERVEF amb els noms de les persones del municipi amb aquests requisits, una comissió de baremació i selecció integrada exclusivament per tècnics municipals i sense la presència de representants polítics, va acordar seleccionar al grup ja contractat.

Per al finançament del pla, la Diputació i la Generalitat aporten 16.695€ mentre que els restants 8.347€ se sugraguen des de les pròpies arques municipals. En 2014, ya es van beneficiar d’aquest programa un total de 6 persones, els qui van tenir l’oportunitat de comptar amb una ocupació durant dos mesos i mig i ampliar el seu currículum.

Ajuntament d’Almussafes

Fotografia de Carioca

1-banner generals eupv 2015


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.