Rebeca Torró dóna a conèixer a Almussafes les ajudes del Consell per a reformar habitatges

Rebeca Torró dóna a conèixer a Almussafes les ajudes del Consell per a reformar habitatges
  • Amb aquesta iniciativa de la Generalitat Valenciana es milloraran les condicions d’habitabilitat de l’interior dels habitatges de més de 20 anys d’antiguitat

El consistori d’Almussafes va organitzar una jornada informativa per a brindar als almussafenys tota la informació relativa a les ajudes econòmiques previstes per la Generalitat quant a la reforma i rehabilitació d’habitatges per a l’any 2017. El col·loqui, que disposava d’un intèrpret de llengua de signes, es va dur a terme dilluns passat a les 19 hores de la vesprada en la sala de conferències del Centre Cultural.

abril-2017-almussafes-xerrana-renhata-2Al llarg del mateix, diverses desenes d’assistents van compartir els seus dubtes i inquietuds sobre aquesta iniciativa amb la qual es milloren les condicions d’habitabilitat de l’interior dels habitatges de més de 20 anys d’antiguitat.

Durant la seua intervenció, Rebeca Torró va explicar la importància que comporta renovar les instal·lacions per a evitar problemes i millorar la qualitat de vida i l’accessibilitat de les persones, així com la classe d’actuacions concretes subvecionables amb el Pla Renhata, els requisits establits i les quanties a percebre pels sol·licitants.

A més, la directora general d’Habitatge va enumerar el catàleg d’ajudes que la Conselleria ha posat a la disposició dels ciutadans, com el Pla Renove de Calderes Domèstiques 2017 (que comprèn les ajudes per a substituir calderes de calefacció per calderes estances de condensació), el Pla Renove de Finestres 2017, la rehabilitació ‘edificatoria’ o la futura implantació de l’Informe d’Avaluació de l’Edifici, o IEE (la concessió d’ajudes en matèria d’habitatge que beneficia a comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats o propietaris únics d’edificis d’habitatges).

“Més enllà de les propostes pensades per als habitatges, en 2018 es preveuen noves subvencions que permeten millorar els immobles que utilitzen els ajuntaments”, va destacar. Així mateix, Rebeca Torró va comentar que des del Consell es vol fomentar convenis amb els ajuntaments en matèria d’habitatge i que, encara que en aquest exercici s’ha destinat un pressupost moderat i limitat pel Govern central a aquest projecte, situat en els tres milions d’euros, la intenció de l’executiu autonòmic és dinamitzar el sector ceràmic i de la construcció amb l’opció d’ampliar aquesta quantitat si s’experimenta una gran demanda l’any que ve.

Per la seua banda, el president de l’executiu, Toni González, va enaltir la labor duta a terme pel Consell en aquest àmbit “malgrat el gran deute heretat i l’injust finançament autonòmic escomesa pel Govern de l’Estat”. “Des de l’ajuntament i el departament d’Urbanisme es facilitarà als almussafenys tota la informació necessària sobre aquesta i altres noves ajudes, tant mitjançant xarxes socials com per altres mitjans de difusió, i apostarem per la col·laboració directa amb la Conselleria”, va declarar.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.