La Generalitat posa a la venda deu habitatges de protecció oficial (VPO) en Sueca

La Generalitat posa a la venda deu habitatges de protecció oficial (VPO) en Sueca
  • La Conselleria d’Habitatge i els municipis activen un pla de col·laboració per a facilitar la informació i l’accés dels ciutadans als habitatges de promoció pública

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha signat un conveni de col·laboració amb dotze municipis valencians en els quals la Generalitat disposa d’habitatges protegits per a impulsar el lloguer o la compra d’aquests.

Amb la signatura d’avui es posen a la disposició de les famílies interessades 434 habitatges de VPO en aquests municipis, que formen part del parc de l’Entitat d’Infraestructura de la Generalitat (EIGE) i que es distribueixen en les següents localitats: Castelló, Albaida, Gandia, Sueca, l’Alcora, Pego, el Pilar de la Horadada, Gavarda, Villamarxant, Castalla, Vinaròs i Montcada. Solament a Castelló hi ha 101 habitatges en lloguer.

Aquest acord ha sigut un primer pas en l’activació d’aquest pla, que es pretén que abaste progressivament a tots els municipis en els quals la Generalitat té habitatges VPO buides. D’aquesta forma, està previst que altres ajuntaments signen en dates properes els respectius convenis de col·laboració.

Mitjançant la signatura dels convenis, els consistoris es comprometen a participar en campanyes conjuntes d’informació i divulgació de les promocions d’habitatges protegits, gestionar visites de les persones interessades, arreplegar sol·licituds així com crear oficines d’atenció situades en les respectives poblacions.

La consellera ha anunciat que en unes setmanes, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, tindran lloc reunions en les tres províncies per a explicar la Llei per la Funció Social de l’Habitatge amb els ajuntaments.

L’objectiu és “tenir un marc d’acció conjunt per a fer front a les situacions d’emergència i per a compartir un full de ruta en matèria d’habitatge públic”. Amb la signatura dels convenis d’avui s’està fent un pas en la col·laboració entre institucions per a articular els processos perquè els habitatges de VPO buides s’ocupen regularment.

R.


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.