El govern de Sueca defensa l’adequació de les proves de selecció als aspirants a vigilar el vedat

El govern de Sueca defensa l’adequació de les proves de selecció als aspirants a vigilar el vedat

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sueca vol fer palés el seu rebuig a les crítiques emeses des d’Esquerra Unida de Sueca respecte al procés de selecció de personal per a la prestació dels serveis de vigilància de portes de tirades.

Per tal de respondre a aquestes crítiques que considera poc fonamentades, l’equip de govern remarca, en primer lloc, que les bases que s’han utilitzat per a aquesta convocatòria són les mateixes que vénen utilitzant-se altres anys i apunta que aquestes proves no exclouen ningú d’entrada perquè no s’exigeix titulació alguna per poder optar a la feina. A banda s’assenyala que, de cap manera, es discrimina a les persones que no saben llegir com s’apunta des d’EU i s’assegura que si es produïra el cas que algun dels participants no sabera llegir o tinguera dificultats per interpretar o entendre les preguntes del test, per descomptat, aquesta persona podria ser assistida pels membres del Tribunal per realitzar l’examen.

Des del govern municipal es subratlla també que aquestes proves no són eliminatòries “per se”, sinó perquè és necessari realitzar aquest procés de selecció amb proves eliminatòries per la quantitat de gent que es presenta, que normalment excedeix el nombre de places que s’ofereixen. I d’igual manera s’assenyala que no es considera que aquest siga un procés desproporcionat, com s’apunta des de la formació d’esquerres, sinó un procés ajustat a les necessitats del context, el moment i el lloc de treball que s’oferta.

D’altra banda, l’equip de govern retreu també a la formació denunciant que com en qualsevol altre concurs-oposició, a les bases d’aquesta convocatòria, s’apunten els coneixements que es valoraran, no obstant com en la resta de convocatòries d’aquest tipus, és el mateix participant qui haurà de preparar-se i compilar el temari en relació a l’examen.

D’aquesta manera, en l’explicació de les fases d’oposició s’indica bé que es realitzarà un test proposat pel Tribunal sobre l’organització, treballs i llocs relacionats amb els serveis i treballs que es presten en la vigilància de portes de tirades. En tot cas, es recorda que hi ha recursos disponibles, com plànols del terme municipal, a l’Ajuntament de Sueca i al Consell Agrari.

En la segona fase de l’oposició, es valora també el coneixement oral del valencià. Al contrari del que s’indica des d’EU, l’equip de govern considera que aquesta prova és necessària donat que el contracte parteix d’una administració pública valenciana, com és l’Ajuntament de Sueca i el treball es realitzarà en el terme municipal de Sueca, una ciutat on la gran majoria de la població és valencianoparlant. En tot cas, remarquen, no és una prova de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià, sinó una xicoteta entrevista per comprovar que el participant pot parlar i entendre la nostra llengua.

Quan a l’import  de la taxa per drets d’examen que també denuncia EU, des del departament de recursos humans es recorda que aquesta va ser aprovada el seu dia pel ple i que es va publicar sense haver registrat cap impugnació. És una taxa en vigor que es contempla en l’ordenança corresponent i és per això que s’imposa, com s’ha fet també en anteriors convocatòries i com es fa en qualsevol altra convocatòria d’aquest tipus de l’Ajuntament.

Per últim, l’equip de govern insisteix, no es pot publicar a les bases d’aquesta convocatòria un nombre mínim de persones a contractar perquè es convoca en anterioritat a la subhasta del vedat d’aus aquàtiques de Sueca i és sabut per tots que el nombre de persones que es contracten depén directament de la quantia que es recapta cada any. No és el cas, per exemple, del personal que es contracta per a les postes sanitàries, salvament i socorrisme o la neteja de platges que sí tenen consignada la quantia necessària i suficient per a fer front als pagaments de les nòmines de les persones que es contracten.

Alhora i ja per acabar, es remarca també que la convocatòria s’ha fet pública, com tots els anys i com és habitual, en el mes de setembre i abans de celebrar-se la subhasta del vedat d’aus aquàtiques de Sueca.

Ajuntament de Sueca


RESOLUCIÓ D’ALCALDIA – Núm. 1705 – 18/09/2015
Vista l’imminent posada en marxa de la temporada de Tirades 2015, en la qual i per a la prestació dels servicis consistents en la vigiláncia de Portes de Tirades, és necessária i urgent la constitució d’una borsa de treball de tants treballadors com es pogueren necessitar i amb la categoria professional que es precise per a les possibles contractacions, per un període de fins a 3 mesos per a la prestació dels servicis de vigiláncia de Portes de Tirades.
Vist que la Llei 36/2014, de 26 de desembre, dels Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2015, la qual té carácter básic, preveu que de forma excepcional i sempre que les places a cobrir siguen necessaris, urgents i inajornables o afecten el funcionament dels serveis públics essencials es podrá contractar personal laboral, personal estatutari temporal o funcionaris interins.
A fi de seleccionar el personal necessari per als servicis assenyalats a l’apartat anterior i, vistos els informes emesos pel Secretan de la Junta de Tirades de 11 de setembre de 2015 i pel Técnic de Recursos Humans, Vallet Pérez José Vicente, en data 14 de setembre de 2015.

Per tot açò exposat anteriorment, i fent ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent,
RESOLC
1.- Convocar concurs-oposició per a la constitució d’una borsa de treball per a la temporada de Tirades 2015, de tants treballadors com es necessiten i amb la categoria professional que es precise per a les possibles contractacions que es pogueren necessitar per a la prestado dels servicis de vigiláncia de Portes de Tirades.
2.- La selecció del personal necessari assenyalat en el punt anterior, es realitzará per mitjá de concurs-oposició que realitzará el Tribunal Qualificador, puntuant-se de conformitat amb el barem que tot seguit s’indica:
FASE D’OPOSICIÓ:
1) Realització d’un test proposat pel Tribunal immediatament abans de la seua realització, sobre l’organització, treballs i llocs relacionats amb els servicis i treballs que es presten en la vigiláncia de portes de tirades i és puntuará fins a un máxim de 40 punts. Aquest exercici será de carácter obligatori i eliminatori.
2) Coneixement del valenciá.- Consistirá en acreditar el coneixement oral del valenciá per mitjá d’una entrevista que realitzará el Tribunal, la qual es puntuará fins a un máxim de 3 punts. Aquest exercici será de carácter obligatori i no eliminatori.
FASE DE CONCURS:
1) Estar inscrit en el SERVEF: (fins a un máxim de 4 punts)
(aturat més de 6 mesos) 4 punts
(aturat menys de 6 mesos) 2 punts
2) Persones amb fills a cárrec seu menors de 26 anys, fins a un máxim de 4 punts, a raó d’1 punt per fill. (Hauran d’aportar certificat d’empadronament i llibre de família i acreditar que els fills entre 16 i 26 anys no estan treballant, aportant per a aixó la vida laboral).
3) Patir el sol·licitant o algú membre de la seua unitat familiar, un grau de discapacitat igual o superior al 33% 1 punt. (Hauran de presentar certificat expedit per la Conselleria de Benestar Social de la Generalitat Valenciana).
4) Experiéncia.- L’experiéncia d’altres anys en el lloc de treball, es puntuará fins un máxim de 2 punts, a raó de 0,10 punts per mes complet treballat. (S’haurá de sol.licitar per l’interessat i emetre certificat per l’Ajuntament per a unir-se a la sol.licitud).
Els aspirants que siguen contractats, s’hauran de desplaçar al seu lloc de treball, pels seus propis mitjans de locomoció.
3.- En cas d’empat entre els aspirants presentats és tindrá en compte en primer lloc la puntuació obtinguda en la fase d’oposició, si perdurara l’empat el demandant d’ocupació amb data d’inscripció en el SERVEF mes antiga i finalment si continuara perdurant l’empat, és seleccioná l’aspírant de major edat.
4.- Les instáncies per a prendre part en el concurs-oposició es presentaran en el Registre d’Entrada de Documents, Departament DIAC, del 28 de setembre al 7 d’octubre de 2015, ambdós inclusivament, en horari de 8 a 14 hores.
La convocatória és fará pública per mitjá d’inserció d’anunci en la Televisió Local, en el Setmanari Local de Sueca, en el Tauler d’Anuncis i página web de l’Ajuntament.
5.- A la instáncia s’adjuntará obligatóriament resguard de l’ingrés bancari que acredite que s’ha efectuat l’ingrés deis drets d’examen en el model “076, taxa per drets d’examen” i estará a disposició deis aspirants en la página web de l’Ajuntament de Sueca “www.sueca.es”, polsant l’opció de: trámits — descarregar trámits — autoliquidacions — drets d’examen”. Els drets es faran efectius de conformitat amb l’Ordenanca fiscal reguladora de la taxa per drets d’examen i seran de 5,00 €. Aquest import s’ingressará en les entitats col·laboradores fixades a l’imprés d’autoliquidació.
L’import de la taxa no será tornat quan els sol.licitants resulten exclosos de la llista definitiva o no es presente a la realització dels exercicis.
Tindran una reducció del 20% de les tarifes de la taxa:
– Les persones amb grau de discapacitat igual o superior al 33% i s’acreditará esta condició per mitjá de cópia compulsada del certificat de discapacitat emés per l’órgan competent de la Generalitat Valenciana.
– Les persones que figuren com a demandants d’ocupació i que no siguen perceptors de prestacions, i acreditaran tals condicions per mitjá de cópies compulsades expedides pel SERVEF.
6.- Donar compte a les Seccions Sindicals i Departaments d’Intervenció, DIAC i Recursos Humans.

Així ho resol la Sra. alcaldessa
Raquel Tamarit Iranzo.


 

NOTÍCIA RELACIONADA:
El govern de Sueca discrimina a qui no sap llegir en la convocatòria de ‘tirades’

Fotografia original del web municipal de l’Ajuntament de Sueca


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.