La web de la NASA publica un ‘efecte omega’ fotografiat pel suecà Toni Sendra a Cullera

  • La imatge mostra el veler Slainte just davant del sol i la NASA s’ha interessat per aquesta fotografia en mostrar l’efecte omega en el sol

La web APOD (Astronomy Picture of the Day), dependent de la NASA, ha publicat la fotografia del suecà Toni Sendra en la qual es mostra l’alba a la platja de Cullera, amb el veler Slainte just davant de la bola solar.

slainte-cullera-foto-toni_sendra-nasaL’agència espacial dels Estats Units s’ha interessat especialment per aquesta imatge perquè el sol té el denominat ‘efecte omega’, una il·lusió òptica en la qual sembla que la base del sol tinga una peanya o unes potes que es recolzen sobre la mar i que recorda la lletra omega grega.

També la pàgina de Facebook APOD ha publicat la imatge i, a les 9 hores del matí, quan només portava dues hores publicades, ja tenia 1.300 ‘m’agrada’ i s’havia compartit 250 vegades. La imatge ja es va publicar la setmana passada en la pàgina de Facebook Sky, també dependent de la NASA, i en qüestió d’hores aquest bonic començar el dia es va fer viral en les xarxes socials.

Ara, l’agència espacial nord-americana ha decidit declarar-la aquest dilluns ‘Astronomy Picture of the Day’ en publicar-la en el seu web. “És tota una fita que la NASA publique la fotografia del nostre veler i que va realitzar el nostre amic, Toni Sendra, ja que molt pocs fotògrafs espanyols han aconseguit publicar en aquesta important web”, diu orgullós el patró del Slainte, Alejandro Grau. De fet, probablement és el primer valencià que aconsegueix aquesta fita.

Per part seua, el fotògraf Toni Sendra, conegut per altres fotografies que han tingut a la lluna plena com a protagonista, es mostra entusiasmat amb aquest nou assoliment. “Això és com guanyar l’Óscar. És una de les màximes aspiracions per a un fotògraf astronòmic per la repercussió mundial que té”, diu orgullós Sendra.

Preparació minuciosa
La presa de la fotografia a l’alba a la platja de Cullera es va preparar minuciosament diversos dies abans. Sendra va estudiar la zona i com havia de situar-se el veler i ell per a poder prendre la imatge que volia. El fotògraf li va donar a la tripulació del Slainte les coordenades exactes en les quals havien de situar-se i, a les 7.41 hores del dissabte 12 de setembre, va prendre la icònica imatge. Durant la sessió, Sendra va estar en contacte telefònic en tot moment amb Alejandro Grau perquè tot isquera perfecte.

Així, mentre el veler estava a 3 milles mar endins, enfront de la platja de Sant Antoni (on se situen les torres Espai); el fotògraf es va quedar a peu de platja per a prendre la imatge amb un teleobjectiu. Llavors, va capturar el sol amb la il·lusió omega, que es crea per la llum solar refractada a través de l’aire calent just damunt de l’aigua. La base que fa que el sol semble la lletra Omega és en realitat una imatge invertida de la superfície del sol just damunt de l’aigua.

De fet, la fotografia continua augmentant la seua repercussió en les xarxes socials, hui dilluns ha aconseguit els 4.900 ‘m’agrada’ en la fanpage de Sky, dependent de la NASA i s’ha compartit quasi 700 vegades. Aquesta famosa fanpage ja va publicar fa uns mesos altres dues fotografies de Sendra: la lluna plena amb el Castell de Cullera com a escenari i la pluja de les Perseides al Castell de Prada (Terol). També l’Agència Espacial Europea ha publicat imatges de Sendra en altres ocasions.

Enllaç web APOD

Facebook

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.