La Guàrdia Civil deté a un home mentre recollia cabdells d’una plantació de marihuana al Racó de l’Olla

La Guàrdia Civil deté a un home mentre recollia cabdells d’una plantació de marihuana al Racó de l’Olla
  • L’autor de 38 anys, de nacionalitat romanesa i antecedents previs, fou detingut ‘in fraganti’ després d’un laboriós operatiu

Per part d’agents pertanyents a l’àrea d’investigació de la Guàrdia Civil d’Alfafar s’ha procedit a la detenció d’un home per la seua presumpta implicació en diversos cultius de marihuana ocults en una reserva natural en ple cor del Parc Natural de l’Albufera.

La unitat UMA (Unitat Mediambiental) de la Policia Local de València ja havia desmantellat una primera plantació amb 140 plantes de xicoteta grandària en fase de creixement.

Després de coordinar l’actuació amb la Policia Local es va fer càrrec de la investigació l’Àrea d’Investigació i Informació del Lloc Principal de la Guàrdia Civil d’Alfafar-Catarroja, detectant altres dues plantacions més i desplegant tots els recursos disponibles per al descobriment del responsable de la plantació.

Les plantacions han causat un gran impacte a l’entorn de la reserva, havent sigut remoguda gran quantitat de terra contaminant a més la mateixa amb fertilitzants, plàstics i fem, que haurà de ser descontaminada i recuperada pels tècnics del Parc Natural. A més per a les plantacions s’extreia aigua del llac de la reserva amb bombes elèctriques alimentades amb cèl·lules fotovoltaiques i amb reg automàtic.

Després de diverses setmanes d’investigació i un operatiu en el qual han participat fins a divuit agents, tant de l’àrea d’investigació com de l’equip ROCA de Paiporta, s’ha procedit a la detenció del responsable de les plantacions, sent sorprés ‘in fraganti’ realitzant labors pròpies del cultiu i eixint amb més d’un quilogram de cabdells de cànnabis de la plantació.

Aquesta persona, un home de 38 anys i nacionalitat romanesa, va ser detingut per un delicte contra la salut pública, cultiu de substàncies estupefaents, i un altre delicte contra el medi ambient.

Es van confiscar de les dues plantacions un total de 227 plantes de cànnabis de bona grandària en plena fase de recol·lecció, llançant un pes de més de 30 quilograms de cànnabis sativa. Les diligències han sigut entregades en el jutjats de guàrdia de València.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.