El Club de Lectura d’Almussafes reprén les seues trobades amb una sessió dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas

El Club de Lectura d’Almussafes reprén les seues trobades amb una sessió dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas
  • L’escriptora, investigadora i intel·lectual valenciana està sent homenatjada en 2020 i 2021 per part de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

El pròxim dijous 24 de setembre a les 20 hores, la Biblioteca Pública Municipal d’Almussafes reprén les activitats presencials del Club de Lectura després de la seua suspensió el mes de març passat a causa de l’estat d’alarma.

En aquest retorn, el grup se centrarà en analitzar i comentar aspectes relacionats amb la figura de l’escriptora, investigadora i intel·lectual valenciana Carmelina Sánchez-Cutillas, a qui l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) li dedica els anys 2020 i 2021. Amb aquest homenatge, la institució autonòmica busca difondre la seua trajectòria entre la població.

Concretament, en aquesta trobada les persones assistents debatran sobre ‘Matèria de Bretanya’, publicat en 1976 i convertit en un dels seus llibres més destacats. L’obra, que va aconseguir diversos premis en el seu moment, entre ells l’Andròmina de Narrativa de 1975, conta una sèrie de memòries infantils de l’autora localitzades a Altea, en el període anterior a la Guerra Civil.

“És important que coneguem la nostra cultura i per a això res millor que fer-ho submergint-nos en els llibres que han marcat la història recent de la nostra terra, com aquest de Carmelina Sánchez-Cutillas”, afirma el regidor de Cultura, Alex Fuentes.

Amb aquest objectiu, la Biblioteca Pública Municipal d’Almussafes s’ha adherit a aquest Any Carmelina Sánchez-Cutillas, dedicant-li una sessió en la qual s’utilitzarà un lot de llibres facilitat pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV).

Com ve ocorrent des de la seua creació, aquests exemplars s’han distribuït en servei de préstec entre les persones que integren el Club de Lectura, facilitant així la participació i el seguiment dels continguts en els quals se centren les seues activitats.

“Sempre s’ha dit que la lectura és una afició que es desenvolupa de manera individual, i així és, però no hi ha res més enriquidor que compartir amb altres persones i en un ambient distés allò que hem viscut, sentit i experimentat endinsant-nos en les pàgines d’un llibre, i això és precisament el que busquem amb el Club de Lectura, les inscripcions de la qual estan permanentment obertes” afirma l’edil sobre aquesta iniciativa sorgida en 2013.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.