Els ramaders de ‘Bous al Carrer’ es concentren avui per a reclamar al Consell mesures que eviten el sacrifici de més animals

Els ramaders de ‘Bous al Carrer’ es concentren avui per a reclamar al Consell mesures que eviten el sacrifici de més animals
  • AVA-ASAJA, La Unió i l’associació de professionals del sector denuncien el veto del Botànic a aquest col·lectiu en les ajudes al sector agrari perl Covid-19

L’Associació de Ramaders de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana Ramaders convoca una concentració, a la qual se sumen l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) i La Unió de Llauradors, avui dimarts, a les 9.30 hores, en la Plaça de la Verge de València, per a reclamar a la Generalitat Valenciana la posada en marxa de mesures d’auxili que eviten el sacrifici de més animals a causa de la cancel·lació de festejos taurins pel Covid-19.

Els ramaders entregaran un manifest al final del Ple del Consell en el qual denuncien la discriminació que el govern autonòmic ha demostrat cap a aquest col·lectiu ramader en el repartiment de les ajudes al sector agrari per sectarisme ideològic i fonamentalisme animalista.

Aquesta actitud contrasta amb el suport que la Diputació de València concedirà en breu a través d’un decret que contempla ajudes econòmiques per animal.

La impossibilitat de fer front a les despeses d’alimentació i manteniment de les explotacions durant tots aquests mesos de pandèmia sense ingressos per ‘bous al carrer’ ja ha obligat la majoria dels ramaders a sacrificar centenars de caps de bestiar –de raça autòctona valenciana– i amenaça amb provocar el tancament de moltes de les 133 granges dedicades a aquesta activitat cultural de gran arrelament.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.