Detingut per estafa en la compra venda de productes agrícoles i ingressant a la presó per causes idèntiques pendents

Detingut per estafa en la compra venda de productes agrícoles i ingressant a la presó per causes idèntiques pendents
  • La Guàrdia Civil procedeix contra dues persones per la seua implicació en estafes continuades de taronges i caquis per un valor de més 84.000 euros

Dins dels serveis establits de manera permanent per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil de Sueca va procedir a la detecció de dos homes, de 43 i 52 anys, tots dos nacionalitat espanyola per un delicte continuat d’estafa.

A conseqüència de les mesures adoptades en el Pla nacional contra les sostraccions agrícoles i ramaderes, amb la finalitat d’impedir o reduir l’activitat delictiva en aquests sectors, per part de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca es van desenvolupar una sèrie d’investigacions per a donar resposta a l’activitat delictiva que es produeix en la temporada de recol·lecció de taronges i caquis, a la comarca valenciana de la Ribera, compreses dins de la denominada “Operació Xinche”.

A la fi de l’any 2019 es van començar a rebre diverses denúncies i informacions sobre una mercantil que es dedicava a la compra venda de cítrics i caquis pagant als agricultors amb pagarés que no disposaven de fons.

Com a resultat a l’anterior, es va començar una sèrie d’investigacions en el marc de l’Operació “Xinche” entorn a la mercantil denunciada, donant com a resultat que el gerent i un altre associat a aquest, eren els responsables d’emetre pagares sense fons als agricultors valencians de la zona de la Ribera i empreses de cítrics.

Els agents de l’Equip Roca de la companyia de Sueca, després de realitzar els seguiments de les vendes realitzades, anàlisi documental de contractes, estudi dels pagarés i comptes bancaris, així com detectar que comprava als agricultors el producte agrícola a un preu sobre elevat (fins i tot trobant pagarés en blanc al portador) per a posteriorment vendre’l a una quantitat molt per davall al preu comprat a l’agricultor en diferents mercantils que es troben dins i fora de la província valenciana. Les quantitats estafades ascendeixen a 84.052 euros per la venda de 134.360 kg de taronja i 135.817 kg de caquis.

A conseqüència de tot l’anterior, es va culminar la investigació amb la detenció d’aquestes persones, ingressant a la presó la persona de S.P.F per causes pendents d’estafa en la compra venda de productes agrícoles.

El total de quilos estafats per aquestes persones ascendeix a més de 270.000 quilos (entre taronges i caquis), amb una valoració en el mercat de més de 84.000 euros.

S’han pogut esclarir nou presumptes delictes d’estafa
Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de manera contínua pels diferents equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.

Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.