Crònica del club ‘Olivetes Xafaes': Caminades saludables… de nou!

Crònica del club ‘Olivetes Xafaes': Caminades saludables… de nou!

Divendres 19 de Juny. El Grup Senderista de la Ribera del Xúquer “Olivetes Xafaes” abandona la forçada ociositat per una “Nova Activitat”, amb la intenció, malgrat la calor de l’estiu i la complexitat de promoure esdeveniments més o menys multitudinaris, d’acabar en la mesura de lo permès i de lo possible, el calendari 2019-2020 de Caminades Saludables entre Arròs i Taronges.

olivetes-xafaes-juny-2020_2Després de la participació de “Olivetes Xafaes” al repte de “#reviscolemsueca”  en Abril i la sempre activa col·laboració amb la AECC-Sueca, a la huitena Caminada contra el Càncer i 1ra “Run Cancer” de Maig,  la Comissió Directiva, compromesa amb les normes que pel Covid-19 marquen les autoritats respecte a la mobilitat, convoca socis i simpatitzants a la primera eixida després de tres llarguíssims mesos de obligada inactivitat.

Curta ruta de 14 km, nocturna, a les 20h00, des de la Mare de Deu de Sales pel cordó fins als Canos, i d’allà als Sants. Aquesta ruta ens aporta companyia. A les hores que la venim a amprar, a més de arròs i taronges, també hi ha mosquits i rantelles que acudeixen a la llum de les llanternes.

A les 9h45 totes i tots estem dalt a l’ermita, dividits en grups de petites colles, i distanciats amb suficiència, fem fora la mascareta, traiem tots el sopar de “sotabraç” -m’agrada la paraula-, una fresca cerveseta, unes poques papes, i llastimosament però, baix ningun concepte… res de compartir, ni papes ni olivetes. Així i tot, sopem de bona gana, ja només per no tindre que suportar aquesta mena de “burka” als nassos durant una estoneta. Maleït virus!

En acabat, llanterna en mà i fent un cordó llarguíssim de llumetes movent-se a ritme, iniciem el retorn cap a Sueca. Entre les 23h30 i les 24h00 tota la colla al complet està al poble.

Com sempre, opinions obligades per la situació, xerrades, ocurrències i riures al anar, encara de dia i al tornar, en la foscor de la nit. El Corona no ha pogut amb els ànims de Xafaets i Xafaetes. L’èxit de la convocatòria denota que el bon ambient no s’ha perdut.

Diumenge 21 de Juny. Aquesta vegada, ruta diürna a la Ratlla del Terme i el Forn de la Beata, 16 km. A les 7h30 tots a la Plaça de l’Ajuntament, aquesta vegada, diumenge, menys nombrosos, sols dos grups perfectament distanciats, amb els participants que especifica la normativa per a senderistes i de nou màscara tirant de les orelles i distanciament prudencial entre caminants.

Pel Teular guanyem la carretera paral·lela a la via del tren direcció Cullera per a trencar als pocs minuts pel camí de la Sèquia de les Maomes, un trosset del camí del Altet i girem a la dreta per la pista de la Sèquia del Pla i la Sèquia de Sant Llorenç. Aquest és el tram més llarg, recte com un tir fins el Forn de la Beata Inés.

Allà, dels dos grups se’n fan quinze. Uns van a la mar a fer quatre llargs, altres a esmorzar al Casino de Sant Llorenç, d’altres a demanar-se’l al forn i fer bon profit de panaetes i “croissants” asseguts a la terrassa d’enfront!

En honor a la sinceritat, lo bo de la mascareta… es quant te la lleves, per alliberar la boca que lo primer que fa és somriure a l’entrepà!

Una horeta i tornem camí enrere fins La Compra, Inagra i l’Institut Joan Fuster on ja se comencen a disgregar els dos grups, cadascú dels components a sa casa o a fer-se la cerveseta de l’aperitiu i treure’s de damunt els 34º que ens han caigut damunt en el camí de tornada.

El retorn a aquesta nostra “Nova Activitat” ens ha fet reviscolar, així doncs tornem a moure totes i tots amb il·lusió, animosos i “ganosos”, decidits a passar-nos ho bé i desafiadors dels mosquits, de les calimes i altres adversitats.

Joanot Presència
Olivetes Xafaes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.