El Govern de Sueca prepara les mesures a adoptar per a l’ús de les seues platges en millorar l’estat d’alarma

El Govern de Sueca prepara les mesures a adoptar per a l’ús de les seues platges en millorar l’estat d’alarma

El saló de plens va acollir ahir al matí una reunió per a tractar les directrius, que ahir es van traslladar a l’Ajuntament des de la Conselleria de Presidència, en matèria d’utilització de les platges este estiu.

En la trobada han estat presents l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez; el regidor responsable de Platges, Joan Carles Vázquez; el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez; una gran representació del govern municipal; els alcaldes del Perelló, Juan Botella; i Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime; i representants de la Policia Local i Guàrdia Civil.

Davant l’arribada imminent de la temporada estival i l’obertura de les platges, des del govern autonòmic s’han traslladat una sèrie de directrius en matèria de prevenció als Ajuntaments, els quals han de ser ara els encarregats de gestionar-les i adaptar-les a les circumstàncies de cada població.

“Resultarà complex i complicat, ja que a Sueca disposem de molts quilòmetres de platja, molts accessos… Per este motiu, en primer lloc,  volem apel·lar a la responsabilitat de les persones, una cosa fonamental si volem disfrutar de les nostres platges de manera segura. Sabem com han sigut estos dos mesos i que l’estat d’alarma continua, per això hem de demanar, en primer lloc, que es respecten les mesures a les platges a l’igual que s’ha fet al carrer”, ha assenyalat el regidor de Seguretat Ciutadana, Carlos Ramírez.

“Demanem comprensió a la ciutadania perquè este estiu no serà com els anteriors, ja que, a les obres de reparació del passeig marítim s’uneixen les restriccions a les platges, l’acotament d’aforament i el distanciament social a causa de la crisi sanitària. De tota manera, desenvoluparem una sèrie de mesures perquè les molèsties siguen les menors possibles, tant per a la ciutadania com per a l’Administració. Per això, demanem prudència, responsabilitat i, sobretot, el compliment del distanciament entre persones. També demanem comprensió per si l’ús d’algunes de les instal·lacions de les platges pateix alguna modificació este estiu”, ha explicat el regidor responsable de Platges, Joan Carles Vázquez.

Els representants municipals volen prevaldre, per damunt de tot, l’accés a la major quantitat d’informació possible per part de la ciutadania i visitants, fet que contribuirà a un major respecte per les normes de prevenció. Per a això, una de les primeres mesures a adoptar serà la instal·lació de cartells informatius en tots els accessos a les platges. El servei de socorrisme, a més de vigilar el bany, informarà este estiu, de manera preventiva, sobre les actituds correctes per a evitar contagis. Per la seua banda, la Policia Local i Guàrdia Civil vetlaran pel compliment de totes les mesures marcades per les autoritats sanitàries.

“Des de la Policia Local portem setmanes treballant en estes qüestions i en les novetats que s’introduiran este estiu, com la creació d’una policia de platja que realitzarà funcions d’informació i compliment de les mesures. Després de la reunió telemàtica amb els responsables de la Conselleria de Justícia i de l’Agència d’Emergències, estem treballant conjuntament per a concretar més detalls i informar sobre què es pot fer i què no, si passem de fase, si no passem, si s’amplien les restriccions, si es relaxen, etc.”, ha assenyalat Ramírez, qui també ha indicat que la Policia Local de Sueca realitzarà un esforç fonamental este estiu per a assegurar, a la ciutadania i visitants, les màximes garanties a les platges del nostre municipi.

Finalment, els representants municipals han assenyalat tres pautes bàsiques a l’hora de disfrutar d’un estiu en les millors condicions: prevenció, informació i  responsabilitat per part de tots i totes.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.