El GISPM reclama dades d’afectats per municipis per a poder controlar millor el virus

El GISPM reclama dades d’afectats per municipis per a poder controlar millor el virus

El Grup Independent Sueca, Perelló i Mareny (GISPM) sol·licita a la Generalitat Valenciana que les dades de contagis de COVID 19 es presenten per municipis amb la finalitat de facilitar als ajuntaments els plans d’acció i les estratègies locals de lluita contra la pandèmia.

“Els veïns i les veïnes de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes han de poder saber la incidència que està tenint esta pandèmia sobre els seus nuclis de població. Considerem que eixa informació no se’ls pot seguir ocultant. Per molt que esta pandèmia siga un problema d’ordre mundial, cada acció a nivell local és important”, afirma el portaveu del GIPSM a l’Ajuntament de Sueca, Julián Sáez.

“La ciutadania, quedant-se a casa, ha fet des del principi un esforç important per frenar els contagis i doblegar la famosa corba. No se’ls pot seguir negant les dades del seu poble i més tenint en compte que Comunitats Autònomes com Madrid, Catalunya, Andalussia, País Basc, Múrcia, Astúries, Cantabria, Canàries i Balears sí estan facilitant-les als seus habitants”, sosté Sáez.

Cal recordar que el passat 8 d’abril el president de la Generalitat Valenciana es va comprometre a oferir les dades del coronavirus per municipis. “Un mes després continuem sense saber la incidència d’esta pandèmia a Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes. Entenem la prudència que es va voler tindre des del Consell en un principi però també creiem que en el moment en que ens trobem ja no hi ha excuses per seguir sense mostrar els números a la població”, diu Sáez.

EL GISPM demana una major transparència en este tema de salut pública. “No ens valen les dades per àrees de salut, les volem per municipis. La ciutadania de Sueca, El Perelló i el Mareny necessita saber si els seus esforços estan donant fruits o no, i les administracions mes pròximes, els ajuntaments, també”, apunta el portaveu del GISPM.

El GISPM també demana al Ministeri de Sanitat que justifique amb dades objectives els motius que han dut a l’àrea de salut de la Ribera a quedar-se en la Fase 0 de la ‘desescalada’. “Com a molts ciutadans i ciutadanes ens ha sorprès que altres territoris, tant de la Comunitat Valenciana com d’Espanya, sí hagen passat a la Fase 1 quan sembla que tenen indicadors pitjors que els nostres. Este assumpte s’ha d’aclarir i l’explicació que necessitem ha de ser convincent. El fet de passar o no de fase perjudica a molts sectors econòmics que estan patint especialment els efectes d’esta crisi sanitària”, finalitza Sáez.

Per últim, el GISPM fa una crida a la ciutadania per continuar respectant les indicacions de les autoritats sanitàries i poder eixir d’este malson el més aviat possible.

GISPM


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.