Almussafes suspén les festes i aprova partides econòmiques per a afrontar les conseqüències de la Covid-19

Almussafes suspén les festes i aprova partides econòmiques per a afrontar les conseqüències de la Covid-19
  • El ple de la corporació municipal destinarà el 20% del superàvit disponible actualment a iniciatives relacionades amb la lluita contra el virus

Els tràmits per a poder dedicar fons municipals a la lluita contra les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques del coronavirus ja han començat a Almussafes. El ple de la corporació va celebrar dimecres 22 d’abril, una sessió en la qual van començar a materialitzar-se les primeres iniciatives en aquest sentit, totes elles aprovades per unanimitat.

A més de destinar el 10% del sou de regidors i regidores i el total de les subvencions als partits polítics de 2020 a aquesta qüestió, en la trobada es van acordar també diverses modificacions pressupostàries amb l’objectiu de disposar dels diners suficients per a implementar els diferents programes previstos per a la recuperació.

D’una banda, el ple va aprovar una modificació de crèdit en la modalitat de crèdit extraordinari mitjançant la qual es transferiran 30.000 euros del pressupost previst inicialment per a les Festes, que tal com va anunciar l’Ajuntament han sigut suspeses, a despeses derivades de qüestions relacionades amb la lluita contra la pandèmia.

“Aquesta modificació era necessària i urgent per a fer front a les primeres despeses i poder complir amb les obligacions de pagament amb els diferents proveïdors, atés que es tracta d’inversions que no estaven en el pressupost municipal i, per tant, no podien imputar-se a cap partida establida amb anterioritat”, explica l’alcalde, Toni González. “Aquests 30.000 euros de la nova partida són inicials, atés que la previsió és anar augmentant-la en funció dels diners que facen falta”, matisa.

D’altra banda, tots els grups municipals van donar el vistiplau a la utilització del 20% del superàvit de 2019 disponible a data de 27 de febrer per a qüestions de caràcter social, una possibilitat que contempla l’article 20 del Reial Decret Llei 11/2020 de 31 de març.

Aquest superàvit era de 112.072,55 euros en eixe moment, per la qual cosa la quantitat d’aquest apartat que podrà utilitzar-se per a iniciatives d’aquesta àrea seran 22.400 euros. Concretament, l’executiu local ha anunciat que d’aquest import 17.400 euros seran per a atencions benèfiques i assistències i els 5.000 euros restants per a suplementar les beques de menjador escolar.

“La nostra prioritat ara és eixir d’aquesta crisi amb les menors conseqüències possibles, per això en els pròxims mesos continuarem adaptant el pressupost anual a les necessitats que vagen sorgint. No deixarem a ningú pel camí, ja ho vam dir quan es va declarar l’estat alarma i ho mantenim amb més fermesa si cap. La recuperació serà llarga, però farem tot el que estiga a les nostres mans per a col·laborar amb la ciutadania”, afirma el primer edil. A les accions ja iniciades s’uniran pròximament, tal com avança González, unes altres en àmbits com l’educació i l’ocupació.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.