CSIF avisa de la necessitat urgent de més personal sanitari en la Ribera

CSIF avisa de la necessitat urgent de més personal sanitari en la Ribera
  • El sindicat lamenta la falta d’explicacions de Sanitat i exigeix més transparència

El sindicat CSIF lamenta que Conselleria de Sanitat seguisca sense donar explicacions de per què va tardar tant a adoptar mesures de prevenció a pesar que el sindicat li va demanar per escrit, el 31 de gener, que les prenguera, i de la falta de test al personal sanitari. La central sindical ha exigit explicacions a Conselleria, que ha evitat contestar-les i respondre a la falta d’equips de protecció individual.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que en la reunió informativa mantinguda amb Conselleria, després de més de 20 dies sense que aquesta convocara als agents socials, ha preguntat el motiu de la falta de mesures de prevenció contra la pandèmia malgrat haver-les reclamat al gener. El sindicat igualment ha posat l’accent als responsables de Sanitat que “continuen faltant equips de protecció individual, la qual cosa dispara el risc i està provocant nombrosos contagis entre els professionals de la sanitat valenciana”.

En aquesta cita informativa per videoconferència el sindicat també ha mostrat el seu malestar pel fet d’anunciar test massius mentre més de 2.000 sanitaris romanen aïllats, en quarantena, sense fer-los les proves. CSIF li ha urgit amb reiteració a aplicar aqueix test. El sindicat igualment ha lamentat “el gran descontrol normatiu i la falta d’optimització de la col·laboració públic/privada”. La central sindical exigeix més transparència a Conselleria.

CSIF, d’altra banda, reclama, en el departament de salut de la Ribera, que “es realitzen més contractacions en els serveis que estan patint en major mesura la pressió assistencial derivada de la pandèmia del Covid-19, com a UCI, Urgències, i les plantes d’hospitalització que s’han habilitat per a pacients contagiats”.

La central sindical considera “insuficients” les contractacions en aquest departament per a afrontar la situació actual i demana reforços amb urgència. El sindicat explica que “la falta de personal estructural que pateix el departament, denunciada per aquest sindicat en multitud d’ocasions, s’ha vista agreujada per la pandèmia que estem patint i la necessitat de recursos que això comporta”.

CSIF


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.