Un 45% de les empreses associades a APPI estima que la seua facturació caurà entre el 80 i el 100% durant l’estat d’alarma

Un 45% de les empreses associades a APPI estima que la seua facturació caurà entre el 80 i el 100% durant l’estat d’alarma
  • Segons l’enquesta realitzada per l’Associació Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa entre els seus membres, més d’un 85% ha aplicat un ERTE en la seua empresa

L’Associació Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI) en la qual estan associades més de 120 empreses d’Almussafes i Sollana, la majoria vinculats al parc de proveïdors de Ford, ha realitzat una enquesta entre els seus associats per a determinar l’impacte que ha tingut la crisi sanitària i les mesures preses amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma com el confinament i la paralització de part de l’activitat econòmica.

poligon-nord-almussafesEls resultats de l’enquesta constaten que les empreses patiran un dur colp econòmic a causa d’aquesta crisi. D’entre els enquestats, prop del 60% contemplen com a inevitable una caiguda de la seua facturació i més del 45% de les empreses que han respost a l’enquesta de APPI calculen que aquesta caiguda serà d’entre un 80 i un 100% en el període que dure l’estat d’alarma. Un altre 42% considera que baixarà entre un 50 i un 70%. Dades que tindran repercussió en les plantilles de les empreses també perquè no s’espera tornar a les dades habituals de facturació a curt termini.

De fet, com a resposta a la situació provocada per la crisi sanitària, el 85% de les empreses reconeix haver-se acollit a un ERTE i un 39,5% assenyala que està funcionant mitjançant teletreball en la mesura dels possible.

Preguntats per la seua opinió sobre les mesures preses per les administracions públiques, la gran majoria dels enquestats, un 87%, coincideix que el Govern ha actuat massa tard per a frenar la corba de contagis pel que les mesures que ha hagut de prendre han sigut més extremes.

També coincideix la gran majoria dels enquestats en mostrar preocupació davant aquesta situació. El 90% reconeix tindre por pel futur i més d’un 92% creu que la situació d’estat d’alarma es prolongarà entre un i dos mesos.

Amb les dades a la mà, el president de APPI, Vico Valero, ha reconegut que es tracta d’una “situació sense precedents, desconeguda i que ens portarà fins als nostres límits” però també ha volgut llançar un missatge d’optimisme: “És clar que això ho tirarem avant els currants apassionats pel nostre treball, coste el que coste. Això serà una carrera de fons i l’estratègia és el més important”.

Des de APPI s’ha volgut conéixer amb aquesta enquesta la situació i les necessitats de les empreses per a poder transmetre-les a l’administració i coordinar pròximes accions en defensa dels interessos dels seus associats. El seu gerent, Romina Moya, ha recordat que l’entorn empresarial d’Almussafes-Sollana té experiència a “adaptar-se i tirar avant en moments de crisis i vaivens econòmics” i ha demanat a les administracions que estiguen a l’altura i “no deixen caure al sector productiu de la Comunitat”.

Mentre dura aquesta situació excepcional, APPI continua treballant per a fer costat a les empreses en tot el que requereixen ara, des de recopilació d’informació i resposta a dubtes a través del servei jurídic de l’associació, fins al contacte amb proveïdors de subministraments de difícil accés en aquests moments, com EPIs o productes de desinfecció.

Associació Parcs i Polígons Industrials Ribera Baixa (APPI)


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.