AVA-ASAJA lamenta que es vulga polititzar la labor altruista dels agricultors i ramaders per a desinfectar els carrers

AVA-ASAJA lamenta que es vulga polititzar la labor altruista dels agricultors i ramaders per a desinfectar els carrers
  • L’organització considera desafortunada la nota publicada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en menystindre la important labor que realitza el sector agrari

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA), juntament amb les organitzacions professionals agràries, les cooperatives i agricultors de manera particular repartits per tot el territori espanyol estan col·laborant activament amb els ajuntaments i altres entitats públiques per a facilitar agricultors que, de manera voluntària i altruista, s’han oferit a realitzar labors de desinfecció als carrers per a previndre el Covid-19.

Lamentablement, una nota informativa sobre la desinfecció de les vies públiques en els municipis emesa per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) menysté les labors dutes a terme per un sector essencial que aquests dies presta també els seus serveis per a poder subministrar d’aliments a tota la societat i demostra que no s’ha assabentat que és el sector en el seu conjunt el que duu a terme aquesta acció.

Una actuació, que no obstant això, ha sigut reconeguda i aplaudida en tots els mitjans i canals de comunicació espanyols i europeus com una mostra més de solidaritat per part de tot el sector. Fins i tot són nombrosos els ajuntaments que pertanyen a la FVMP i que sí que estan tenint en compte la implicació de les organitzacions agràries i cooperatives sense discriminar a cap entitat del sector, del que es dedueix que la coordinació entre la FVMP i els diferents consistoris no és l’adequada.

Davant aquesta publicació, el president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, recorda que “els agricultors constitueixen un sector especialment idoni per a complementar aquesta activitat de desinfecció perquè compten amb màquines d’aplicació, amb equips de protecció individual (EPIs) i amb la formació necessària”.

L’organització critica que es publique una nota informativa tan “desafortunada” en un moment de crisi com aquest, en considerar-la “insolidària”. Així mateix, contrasta amb la carta d’agraïment que ha remés el President de la Generalitat, Ximo Puig, a les organitzacions agràries i que reconeix el treball que estan fent els agricultors i ramaders aquests dies per a assegurar el subministrament d’aliments, a més d’assenyalar que el nostre col·lectiu està demostrant ser un exemple de professionalitat i solidaritat amb la societat.

“Una mostra significativa de la diferència de nivell i de manera d’actuar demostrada per la Federació de Municipis i Províncies”, assenyala Aguado. Per part seua, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències també ha traslladat a aquesta organització agrària la petició de coordinar als nostres agricultors voluntaris per a intensificar la labor de desinfecció als carrers.

Malgrat l’actuació de la FVMP, des del sector agrari en tot el seu conjunt no es desincentivarà la labor tan positiva que està duent a terme i es mantindrà la responsabilitat solidària en totes aquelles zones en les quals siga necessària “per damunt d’aquells que no volen entendre el que està passant en la societat”, apunta Aguado.

“Busquem una manera de col·laborar, de sumar i no de restar. Haurien de ser més solidaris i emprar més el diàleg amb tots els representants del sector agrari. Considerem un menystinc infantil aqueixa manera d’actuar i lamentem que la FVMP no siga coneixedora de la importància d’aquesta labor davant una emergència sanitària com la que estem vivint. Amb aquesta nota demostren que no estan a l’altura de l’actuació voluntària que està duent-se a terme per part d’agricultors i ramaders en tota Espanya, ja que s’estan posant en marxa equips per a col·laborar en la desinfecció dels carrers i els agricultors s’estan oferint lliurement als ajuntaments”, subratlla Aguado.

Aguado afirma també que “totes les organitzacions i cooperatives agràries continuaran col·laborant i oferint-se per a desinfectar els carrers i és lamentable que fins i tot en això algunes persones vulguen fer política. Els agricultors i ramaders, no sols valencians, sinó al llarg de tota Espanya, estan mostrant una actitud de col·laboració i solidaritat i una entitat com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha de ser sabedora, ja que des de AVA-ASAJA únicament intentem arribar a punts de trobada amb els ajuntaments i els consells agraris per a poder fer front a aquesta situació tan dura que és cosa de tots”.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.