La desinfecció dels espais públics d’Almussafes, una de les prioritats de l’ajuntament durant el confinament

La desinfecció dels espais públics d’Almussafes, una de les prioritats de l’ajuntament durant el confinament
  • El consistori ha posat en marxa fins a tres iniciatives per a netejar a fons el nucli urbà, una d’elles en col·laboració amb la Cooperativa Agrícola

Paral·lelament a l’atenció sanitària que s’està prestant a les persones contagiades pel coronavirus, hi ha una altra batalla que s’està lliurant contra aquesta malaltia: la prevenció. A més de les mesures imposades pel Govern d’Espanya per a evitar el contacte social, entre les quals destaca el confinament al qual està sotmesa la ciutadania, les administracions públiques han començat a implementar accions per a netejar en profunditat les zones públiques dels seus respectius nuclis urbans.

almussafes-desinfeccio-carrers_1En aquest sentit, l’Ajuntament d’Almussafes ha posat en marxa un ambiciós pla de desinfecció d’edificis de titularitat municipal, parcs, jardins, carrers i façanes. En total, la Regidoria d’Obres i Serveis i Seguretat Ciutadana està desenvolupant fins a tres accions diferents per a abastar com més espai millor, a fi d’eliminar amb hipoclorit sòdic, conegut popularment com a lleixiu, la càrrega viral que puguen contindre les vies públiques de la població.

La brigada municipal de neteja està desinfectant amb una periodicitat diària carrers, pipicans, contenidors i voreres i l’empresa Cespa està fent el propi en parcs i jardins municipals. A més, per a reforçar i millorar l’eficàcia d’aquest treball, un camió cisterna amb personal de les empreses Girsa i Balsells actua una vegada per setmana sobre voreres, carrers i contenidors de totes les vies públiques, “una iniciativa l’objectiu de la qual és assegurar la correcta higiene de tots els llocs per on ha pogut circular la gent”, assenyala el regidor d’Obres i Serveis i Seguretat Ciutadana, Jaime Wic.

L’última mesura impulsada per l’Ajuntament en aquest àmbit és la desinfecció diària, també amb el mateix producte, de les zones més elevades, és a dir, façanes de cases i finques. Per a això, s’està utilitzant un vehicle atomitzador cedit i conduït per personal de la Cooperativa Agrícola d’Almussafes (COAGAL), que recorrerà els carrers a les nits polvoritzant el producte, aportat pel consistori. La primera d’aquestes eixides es va dur a terme ahir dilluns 23 de març de 22.30 a 03.00 hores, i va passar per totes les vies, incloses les rondes de circumval·lació. En principi aquesta tasca es mantindrà durant tota aquesta setmana.

En el procediment, que es realitzarà de manera constant durant tot el període de vigència de l’estat d’alarma, se segueix el protocol establit pels experts

“Vull donar les gràcies per la seua col·laboració i solidaritat a la nostra cooperativa, que des d’un primer moment es va posar a la disposició de l’Ajuntament per a ajudar en tot el que fera falta”, afirma Wic, qui recorda que per a poder dur a terme aquesta acció és necessari que cada nit la ciutadania tanque totes les finestres dels seus habitatges com a mesura de seguretat.

Tots aquests treballs s’estan realitzant seguint les instruccions dictades per les autoritats sanitàries i les recomanacions aportades per institucions com la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), que ha enviat als consistoris una nota informativa en la qual es detalla com ha de dur-se a terme aquesta neteja per a resultar efectiva i protegir a les persones que la desenvolupen.

Entre els punts recollits en el document de la FVMP destaquen que s’ha d’utilitzar 20 ml de lleixiu comú per litre d’aigua, que els operaris han de comptar amb els equips de protecció personal pertinents, que la desinfecció està especialment recomanada en espais més sensibles per la proximitat a centres sanitaris i establiments de distribució de productes de primera necessitat i en les superfícies del mobiliari urbà.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.