Els agricultors de Cullera se sumen a la desinfecció dels carrers

Els agricultors de Cullera se sumen a la desinfecció dels carrers
  • El col·lectiu aporta els seus atomitzadors per a aplicar una neteja intensiva dins de les accions de lluita contra el Covid-19

La lluita sense quarter contra la pandèmia del Covid-19 té des d’anit un nou aliat a Cullera. Els agricultors de la localitat s’han sumat de manera voluntària als treballs de desinfecció dels carrers, tasca que duu a terme l’ajuntament per a mantindre a ratlla la pandèmia.

El col·lectiu ha aportat atomitzadors per a regs intensius i continus de les vies públiques. Es tracta de maquinària especialitzada que s’utilitza habitualment en les labors agràries i la potència de les quals permet realitzar la desinfecció de forma més ràpida i cobrint una major superfície.

Passades les 21.30 hores, quatre tractors van eixir de les instal·lacions del Consell Agrari de Cullera i van estar desinfectant els carrers durant al voltant de quatre hores. En esta primera jornada, es regaren el Raval de Sant Agustí, el centre, el barri de Sant Antoni, la Bega i el Port.

Per a la neteja es va emprar una solució d’aigua amb hipoclorit de sodi (lleixiu més concentrat) a un 2%. D’esta forma es reforça el pla de desinfecció de carrers que implementa el consistori des de fa dues setmanes pràcticament a diari.

Precisament en este programa s’estan bolcant gran part dels esforços en la lluita contra el coronavirus ja que a més dels operaris de l’empresa concessionària de la neteja viària participen treballadors municipals de Serveis Exteriors i Agricultura. Paral·lelament, s’ha contractat a una empresa especialitzada que desinfecta edificis públics mitjançant el sistema de nebulització. A través d’ella s’han netejat des de les quatre naus del mercat fins a les oficines municipals, passant per col·legis, biblioteques o l’auditori, entre altres.

Aplaudiments de la ciutadania
El gest solidari dels agricultors sumant-se a la ‘guerra’ contra la pandèmia no ha passat desapercebut per a la ciutadania. No eren pocs els veïns que treien el cap anit a les finestres al seu pas i els agraïen emocionats amb aplaudiments la seua contribució.

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha volgut reconéixer l’aportació del col·lectiu d’homes i dones del camp en la lluita contra el Covid-19. «Cullera pot estar ben orgullosa del que estan fent en estos moments», ha assenyalat el primer edil, qui destaca que esta aportació al costat de l’esforç col·lectiu que està fent la societat cullerenca «demostra el compromís social per a superar esta crisi sanitària».

Els agricultors continuaran col·laborant en les labors de desinfecció al llarg dels pròxims dies i està previst que tornen a eixir als carrers el dijous amb una altra mena de maquinària.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.