Set terratrémols en 24 hores davant la costa del Perelló i València

Set terratrémols en 24 hores davant la costa del Perelló i València

En més de trenta poblacions valencianes es va sentir el terratrémol (primer de set, de moment) que es va produir davant la costa del Perelló la matinada del dilluns.

El moviment sísmic, d’una intensitat de 3.7 graus de l’escala mbLg, és va produir a les 05:42:57 del dilluns, dins la mar, davant la costa del Perelló. El tremolor, de nivell II de l’Escala Macrosísmica Europea (EMS-98), es va notar de manera molt feble per persones situades en pisos alts.

Fou sentit en poblacions des de Castelló de la Plana a Xàtiva, passant per l’Eliana, Aldaia i Alaquàs, segons les dades recollides per l’Institut Geogràfic Nacional (IGN). A la comarca de la Ribera només es va sentir a Almussafes.

Amb posterioritat a aquest moviment tel·lúric, i a la mateixa zona, distant entre 22 i 37 quilòmetres de la costa, se n’han produït sis més de menor intensitat, tos ells en un termini aproximat de 24 hores. Cap d’ells ha sigut apreciat per persones, segons les dades que obren en poder de l’IGN.

Després del moviment de les 5:42, hora local peninsular, es va donar altre de 2.4 graus a les 06:36:22; i un tercer d’1.9 a les 08:18:33. El més a prop de la a costa, a uns 22 quilòmetres de València, va ser a les 11:28:01 i d’una intensitat de 2.2.

El cinqué, d’1,8 fou a les 13:32:25; el sisé, de 2.0, a les 20:47:23; i per últim, a les 04:35:11 de la matinada de dimarts se n’ha produït altre d’una intensitat de 2.1 graus.

RBi

Poblacions on es va sentir el primer dels terratrémols, segons les dades fetes públiques per l’IGN: Alaquàs, Albal, Alboraia, Aldaia, Alfafar, Almenara, Almussafes, Barri d’Orba (Alfafar), Benimàmet-Beniferri, Borriana, Castellar-Oliveral, Castelló de la Plana, Complejo residencial de Vera (Alboraia), el Grau (Moncofa), el Port de Sagunt, Godella, la Peña (Gilet), Manises, Massanassa, Meliana, Mislata, Paterna, Picassent, Pinedo, platja de la Pobla de Farnals, Puçol, Sedaví, Torrent, Urbanització Montesano (San Antonio de Benagéber), València, Xàtiva i Xirivella.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.