Comunicats oficials dels ajuntaments de Sueca i Cullera davant la crisi del Covid-19

Comunicats oficials dels ajuntaments de Sueca i Cullera davant la crisi del Covid-19

COMUNICAT OFICIAL DE L’AJUNTAMENT DE SUECA FALLES 2020

Seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la comunitat científica, el govern de la Generalitat Valenciana ha decidit ajornar la festa de les Falles a tota la Comunitat Valenciana per prevenció davant dels casos de Covid-19 enregistrats a Espanya, per tal motiu:

L’Ajuntament de Sueca

en el vist i plau de la Comissió d’Emergències de Sanitat, formada per tots els grups del consistori, seguretat ciutadana i Junta Local Fallera, acorda per unanimitat el següent:

1. Suspendre tots els actes oficials en tot el terme municipal (Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes) relacionats amb les Falles i programats al carrer.

2. Revocar les autoritzacions concedides a l’empara de l’article 48 de l’ordenança municipal sobre prevenció de la contaminació acústica.

3. Revocar la resolució 414/2020 que autoritzava totes les activitats que realitzen les Falles en la via pública (plantà monuments, jocs infantils, cercaviles, etc.).

4. Instar a les comissions que retiren els monuments que es troben plantats al llarg d’aquesta setmana, així com els casals o carpes que requereixen d’ocupació de via pública, el més aviat possible segons necessitats tècniques.

5. L’Ajuntament de Sueca, recomana no realitzar activitats dins del cau faller per tractar-se d’una qüestió preventiva de salut pública.

6. Comunicar, dins de les possibilitats de recursos humans, i medis materials, de l´Ajuntament de Sueca, el nostre suport logístic que puguen necessitar algunes comissions falleres.

7. També volem mostrar el nostre suport a totes les comissions falleres de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraquetes, pels inconvenients de tot tipus, que porta l´ajornament de la festa fallera, fins a nova data.

Sueca 11 de març de 2020

SITUACIÓ ACTUAL EN EL MUNICIPI DE CULLERA – EN RELACIÓ AL COVID-19 I MESURES ADOPTADES

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha presidit hui a primera hora del matí una reunió amb els membres de l’equip de govern, representants de la Junta Local Fallera, els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat i Protecció Civil per a analitzar la situació actual en relació amb el Covid-19 i, especialment, després de la suspensió de les Falles.

S’ha constatat que actualment no existix cap cas ni sospita de contagi per Covid-19 en el terme municipal de Cullera, per la qual cosa totes les mesures adoptades són de caràcter preventiu, en línia amb les quals en dies anteriors ja havia pres el consistori.

Concretament, estes mesures són:

1.- Després de l’ajornament per part del Consell de les Falles, l’Ajuntament, en coordinació amb la Junta Local Fallera, analitzarà les necessitats que puguen tindre les comissions derivades d’aquesta decisió per a articular els mecanismes d’atenció de les mateixes dins de les seues possibilitats.

2.- Restringir l’accés a la Residència Municipal de Persones Majors Dependents de Cullera, que es limita exclusivament als treballadors del centre i personal sanitari i/o autoritzat.

3.- Decretar la situació de teletreball per a aquelles persones de la plantilla municipal que presenten situació d’immunodepressió en línia amb les mesures preventives que han pres altres Administracions públiques.

4.- Prendre les mesures d’higienització necessàries en els edificis i espais públics com a prevenció de cara al Covid-19, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

5.- Anul·lar els canvis previstos en la ubicació del mercat ambulant dels dijous derivats de la plantà. El mercat ambulant continuarà celebrant-se als carrers de costum i únicament les parades que no puguen posar-se en el passeig Doctor Alemany per la presència de la carpa fallera de la comissió Passeig-Mercat s’emplaçaran al carrer Ateneu Musical.

Així mateix, l’alcalde de Cullera ha fet una crida a la calma ja que en aquests moments la situació en el municipi és d’absoluta normalitat i ha demanat corresponsabilitat a la ciutadania en la lluita contra el Covid-19.

En eixe sentit, es recomana tindre especial cura de la població major, menors i persones immunodeprimides, evitar aglomeracions i extremar la higiene.

Qualsevol informació que haja de proporcionar-se a la ciutadania en relació amb el Covid-19 s’efectuarà sempre a través dels canals oficials.

Actualització a les 19 hores

Es constata a les 19 hores que NO EXISTIX cap cas coronavirus Covid-19 confirmat en el terme municipal de Cullera.

Malgrat això, i aprofundint en la prevenció que requerix la situació actual, l’Ajuntament de Cullera ha decidit ampliar les mesures preventives davant el Covid-19 de cara a les propers dies. Concretament, i en relació amb el grup de risc de les PERSONES MAJORS, s’ha decidit:

1.- Anul·lar les activitats d’oci (balls, etc.) programades per a la Tercera Edat (pensionistes i CEAM) de cara als propers dos caps de setmana en tractar-se de població de risc.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.