La Generalitat intervindrà a les platges de Sueca pels greus danys provocats pel temporal

La Generalitat intervindrà a les platges de Sueca pels greus danys provocats pel temporal
  • El secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel, ha visitat el municipi per a comprovar in situ l’abast dels efectes de ‘Gloria’

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències (Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències), José María Ángel, ha visitat ahir al matí Sueca per a conéixer de primera mà l’abast de les destrosses causades pel temporal Gloria en la nostra costa.

Després de la reunió mantinguda a l’Ajuntament, en la qual han participat també els regidors de Serveis, Medi Ambient, Seguretat Ciutadana, Sanitat i Agricultura, així com els alcaldes del Perelló, Juan Botella, i Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime; s’han desplaçat fins a la zona de platja perquè el secretari autonòmic poguera comprovar amb els seus propis ulls la gravetat de la situació i els riscos que implica per a la ciutadania, a més de les pèrdues que podria causar el seu estat actual en el turisme en les campanyes de Setmana Santa i estiu.

Per a José María Ángel “la urgència ara és posar les platges en les millors condicions perquè quan vinga la temporada de Setmana Santa i Pasqua puguen disfrutar-la els veïns i visitants. Intentar, amb la major celeritat possible, donar resposta a estes infraestructures que són bàsiques. Probablement, algun passeig no es podrà veure acabat, però sí que intentarem l’ús provisional de les infraestructures i minimitzar el factor de risc, tant des del punt de vista d’emergència com de seguretat per als nostres ciutadans”.

Després de l’acord de 24 de gener del Consell, d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per la borrasca Gloria en la Comunitat Valenciana, no sols en la zona de costa, sinó també en infraestructures públiques i agrícoles; la Generalitat ha sol·licitat als Ajuntaments afectats tota la documentació necessària per a conéixer l’abast de la situació així com les necessitats de cada municipi. José María Ángel ha explicat que, posteriorment, es reunirà la Comissió Post Emergències que avaluarà i traslladarà les decisions a les diverses conselleries en funció de la seua especialitat.

“S’ha d’actuar en la restitució de tots aquells elements que possibiliten l’ús normal de les platges: jocs infantils, dutxes…; els quals, a més, són propietat de la Generalitat. Estic convençut que ja hi ha un pla d’actuació urgent que possibilite que, tant per Pasqua com en l’estiu, estos serveis estiguen, almenys, minimitzats i en camí de corregir estes circumstàncies que viuen ara les platges de Sueca”, ha afirmat Ángel.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha agraït la visita del secretari autonòmic. “La nostra primera pretensió és que poguera veure per ell mateix l’abast dels danys en el nostre litoral i la situació un mes després”. La primera autoritat municipal ha informat que des de l’Ajuntament s’està treballant a través de dues vies, l’estatal i l’autonòmica; i ha remarcat que tots els informes i memòries dels danys ocasionats, sol·licitats per les dos administracions, estan sent entregats dins del termini i en la forma escaient.

“Estic personalment molt pendent del tema perquè tota la documentació estiga preparada i els nostres gestors polítics, a nivell autonòmic, puguen disposar d’ella a fi que arriben les ajudes com més prompte millor al nostre municipi i es puga mitigar la situació que estem vivint, amb unes infraestructures que suposen un perill per a la integritat física de les persones, així com per al nostre turisme”, ha afegit.

Vázquez ha explicat també que, després del requeriment al Ministeri perquè actue en els passejos marítims de la seua competència, si no s’obtinguera una resposta, s’actuaria de manera subsidiària i urgent. A més, ha anunciat que està prevista una reunió amb responsables del Ministeri, a finals de març, “per a parlar-los de la urgent necessitat d’actuar en els nostres passejos marítims, així com d’altres temes que afecten la nostra ciutat”.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.