La Guàrdia Civil deté a tres persones i investiga a altres disset per celebrar baralles de galls clandestines en Benicull

La Guàrdia Civil deté a tres persones i investiga a altres disset per celebrar baralles de galls clandestines en Benicull
  • Els espectadors eren provinents de diverses localitats de la província de València, així com d’altres comunitats autònomes com Andalusia, Catalunya i Astúries

Es té coneixement des de fa algunes setmanes de la realització de baralles clandestines de galls en una nau situada de Benicull. Per aquest motiu per components de l’Àrea d’Investigació del Lloc Principal de Sueca es va iniciar l’Operació “Crestón”, consistent en la identificació i investigació de les persones involucrades en tals baralles, detenció dels organitzadors i aprehensió i identificació dels galls utilitzats.

Els assistents a les baralles podien comprar entrepans i beguda en bar habilitat a l’interior de la nau

Per aquest motiu, el diumenge 1 de març es va establir un dispositiu integrat per Seguretat Ciutadana de la Companyia de Sueca i Seprona, que va culminar amb la detenció de tres persones (dos homes i una dona) i la investigació d’altres disset tots homes d’edats compreses entre els 39 i 61 anys, de nacionalitats tots ells espanyols i un d’ells equatorià, com a presumptes autors d’un delicte continuat de maltractament animal.

Dins de la nau els organitzadors havien construït una gallera, estil “ring” de baralla amb utensilis i aparells per a l’arbitratge d’aquestes. Els espectadors podien asseure’s còmodament en les graderies construïdes a aquest efecte i amb capacitat per a unes 150 persones, amb visió tipus rogle (estil corregudes de bous).

A més dins de la nau es trobava una espècie de vestuaris amb taquilles numerades (unes 50) per a depositar als galls mentre esperaven el seu torn de competició. Durant el temps que duraven les baralles els assistents podien comprar entrepans i menjar en una espècie de “bar” situat a l’interior de la nau.

S’han identificat a mes de 120 persones, confiscant-se mes de 17.000 euros a moltes d’elles per a la realització d’apostes no autoritzades, procedint-se a la investigació de disset persones propietàries de galls de baralla, i detenció de tres dels organitzadors per un suposat delicte de maltractament animal. A més s’han aprehés 48 galls de baralla, sent-los col·locats “xips d’identificació” per part de veterinaris concertats per la conselleria.

En el moment de l’accés únicament s’havia realitzat una baralla, per la qual cosa solament es trobaven dos galls ferits, observant-se després de la verificació pels veterinaris que molts d’ells portaven els espolons afilats, així com les crestes tallades. Els espectadors eren de provinents de diverses localitats de la província de València, així com d’altres comunitats autònomes Andalusia, Catalunya, Astúries.

Aquesta Operació “Crestón” ha sigut realitzada per components de Seguretat Ciutadana de la Companyia de Sueca, així com el Seprona de la província de València i veterinaris de la Conselleria d’Agricultura. Han participat més de trenta agents.

Cal destacar que la utilització de galls en baralles clandestines està tipificada com a delicte de maltractament animal en el Codi Penal. Les diligències instruïdes han sigut entregades a la Fiscalia Provincial de Medi Ambient de la Comunitat Valenciana i als Jutjats d’Instrucció número 2 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.