La Guàrdia Civil desmantella un cultiu de 1.700 plantes de marihuana en terrenys rústics de Sueca i Cheste

La Guàrdia Civil desmantella un cultiu de 1.700 plantes de marihuana en terrenys rústics de Sueca i Cheste
  • S’ha procedit a la detenció de quinze persones i practicats nou registres en parcel·les i habitatges de Sueca, Cullera i Cheste

Dins dels serveis establits per a evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil de Cullera venia investigant la possible existència de plantacions clandestines de cultiu il·legal de marihuana en diferents parcel·les rústiques.

marihuana-op-litiumsPer això, procediren a l’explotació de l’operació Litiums, en la qual es perseguia a una banda criminal organitzada formada principalment per ciutadans d’origen lituà, que es dedicaven al tràfic de substàncies estupefaents, en concret marihuana.

Com a resultat s’han detingut a un total de 18 persones, s’han confiscat al voltant de 1.700 plantes de marihuana, 22 quilograms de cabdells de marihuana llestos per a la seua venda, s’han intervingut un total de 14 vehicles utilitzats per l’organització i s’han confiscat 15.800 euros en metàl·lic.

A mitjan mes d’octubre de 2019, agents de la Guàrdia Civil de Cullera procedeixen a l’entrada i registre de dues parcel·les rústiques que estaven sent utilitzades per una organització criminal per al cultiu i posterior tràfic de substàncies estupefaents, en concret de marihuana. Aquestes parcel·les es localitzaven en els municipis de Sueca i Cheste.

Els implicats, d’origen lituà principalment, llogaven terrenys per tot el territori de la Comunitat Valenciana i els endreçaven per a poder realitzar l’activitat de cultiu. En els terrenys sempre hi havia treballadors de l’organització criminal que es dedicaven de manera exclusiva a la plantació, tant a cuidar de la mateixa com a proporcionar protecció del terreny davant possibles lladres.

En aquests primers dos registres en els terrenys rústics de Sueca i Cheste, es va procedir a desmantellar dues plantacions de grans dimensions, confiscant-se gran quantitat de material per al cultiu com són filtres de carboni, transformadors, aires condicionats, focus, etc. A més, en ser terrenys rústics, l’organització havia adquirit gran quantitat de plaques solars i bateries que utilitzaven per a proveir les necessitats elèctriques de les plantacions.

El modus operandi que utilitzava l’organització era el de tindre diverses plantacions en diferents estats de creixement per a poder així tindre una proveïment de droga continu durant tot l’any. A més de les plantacions, tenien llocs especials per a l’assecat dels cabdells, que venien posteriorment.

Una vegada es realitzà el registre complet de les parcel·les es va procedir a obtindre major informació sobre l’organització criminal, identificant als capitostos d’aquesta. En aquest punt els agents centren la investigació a adquirir i recopilar tota la càrrega probatòria contra els caps de l’organització.

Després de quatre mesos d’investigació, s’aconsegueix dilucidar per part dels agents l’estructura de l’organització delictiva, amb un clar capitost que impartia les ordres als seus subalterns.

Durant aquest període s’aconsegueix localitzar set ubicacions, realitzar nou registres en parcel·les rústiques i habitatges de les poblacions de Cullera, Cheste i Sueca i s’han intervingut 1.700 plantes de marihuana, 22 quilos de cabdells de marihuana, 15.800 euros en metàl·lic, catorze vehicles i material per al muntatge d’hivernacles d’interior.

Per tot això el passat dia 24 de febrer es procedeix a la detenció de catorze homes i una dona d’edats compreses entre els 25 i 57 anys de nacionalitat lituana i espanyola, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i pertinença a organització criminal.

En aquest dispositiu han participat a més de la Guàrdia Civil de Cullera, agents de la Guàrdia Civil d’Almussafes, Sueca, Llombai, la USECIA de Sueca, GRS de València i Policia Local de Cullera i Alzira. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 1 de Sueca.

O.R.


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.