Compromís d’Almussafes acusa l’alcalde d’utilitzar la mancomunitat com a terreny de guerres polítiques

Compromís d’Almussafes acusa l’alcalde d’utilitzar la mancomunitat com a terreny de guerres polítiques
  • “El representant de l’ajuntament en l’ens comarcal va faltar a 14 dels 19 plenaris convocats entre 2015 i 2019″

Des de l’inici del present mandat, l’Alcalde d’Almussafes, el socialista Toni González, ha convertit la Mancomunitat de la Ribera Baixa en un arma d’atac per als seus adversaris polítics, tant de dins com de fora del seu partit. La falta d’acord entre les files socialistes va frustrar la presidència d’Almussafes a l’ens comarcal, el que ha motivat des d’aquell moment, que s’inicie per part de Toni González una campanya de desprestigi i falsedats sobre l’ens comarcal.

La setmana passada, fou el torn per al deute de l’Ajuntament de Cullera a la Mancomunitat que marcà l’agenda mediàtica i política comarcal. González va portar al darrer plenari d’Almussafes una proposta per a entre altres coses, instar a la Mancomunitat a la separació forçosa de l’Ajuntament de Cullera i reclamar les quantitats per Cullera. Una proposta d’alcaldia, que lluny d’emprendre accions legals, com es va afirmar, només instava a la Mancomunitat a realitzar una sèrie de passos en relació al deute de Cullera.

Amb este fi, González es va valdre d’un informe d’un advocat extern, del qual es desconeix a hores d’ara el cost a l’erari, quan lo propi seria que fos la pròpia Secretaria General de la Mancomunitat la que emeta un informe a petició de l’Ajuntament d’Almussafes, ja que en la seua possessió estan totes les dades i antecedents relatius al deute de Cullera.

Davant aquesta proposta, la postura de Compromís per Almussafes fou l’abstenció, ja que, si be la formació valencianista es mostra favorable a que Cullera liquide el deute pendent, deuria buscar-se una solució política que passe per la comarcalització, la inclusió de Cullera en l’ens comarcal i que aquesta al mateix temps liquide el deute. A més, des de Compromís consideren que per una qüestió formal, el plenari d’Almussafes no era el lloc on fer la proposta. “L’Ajuntament d’Almussafes te dos representants en el plenari de la Mancomunitat, els dos alliberats amb un sou de 48.000 i 32.000 euros, i entre altres coses cobren per representar a Almussafes en el plenari comarcal, que és on tenien que fer la proposta i sol·licitar tota la informació al respecte”, afirmen des de les files valencianistes.

Deixadesa de funcions per part de l’Alcalde
Des de Compromís per Almussafes han volgut també remarcar la falta d’interés, desídia i deixadesa de funcions de l’Alcalde d’Almussafes durant la passada legislatura en la que va faltar a 14 dels 19 plenaris convocats entre desembre de 2015 fins l’actualitat. No fou fins octubre del 2017, més de dos anys després de l’inici de la legislatura en la que es té constància de l’assistència de González al plenari.

Aquest fet posa de manifest el poc interès que tenia González en la Mancomunitat, i es ara, quan no ha aconseguit la presidència, ni tampoc ser diputat provincial –càrrec que ocupa l’Alcalde de Cullera, Jordi Mayor– quan s’interessa per la situació del deute de l’Ajuntament de Cullera.

“Amb esta actitud, González demostra no sols el desconeixement del que passa en l’ens comarcal, si no també que és capaç de gastar-se els diners dels veïns i veïnes d’Almussafes en el seu ajust de comptes amb els seus adversaris de la Ribera Baixa i més concretament de Cullera. Per tot això instem al senyor González a deixar els seus interessos personals de costat i treballar per els interessos d’Almussafes i de la comarca, tal i com fan altres alcaldes i alcaldesses del seu mateix partit i de la resta”, afirmen des de Compromís.

Compromís – Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.