El Consell retalla un 20% la subvenció per a contractar les principals assegurances agràries

El Consell retalla un 20% la subvenció per a contractar les principals assegurances agràries
  • El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, lamenta que el Botànic II responga amb aquesta nova demostració d’insensibilitat a la manifestació convocada aquest divendres

La conselleria d’Agricultura ha confirmat els pitjors auguris que se cernien sobre el sector agrari en informar a Agroseguro de la seua decisió de reduir en un 20% la subvenció base que l’administració autonòmica aporta per a la contractació dels mòduls d’assegurances agràries més demandades en l’agricultura valenciana.

El president d’AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, lamenta que el govern del Botànic II responga “amb aquesta nova demostració d’insensibilitat a la crítica situació que travessa el sector i just abans de la manifestació convocada aquest divendres en el centre de València. El segur agrari és l’única arma de la qual disposem els agricultors i ramaders per a la garantia de renda. Així ho hem comprovat, més que mai, amb els temporals de setembre i gener, quan únicament han pogut pal·liar part de les pèrdues patides aquells productors que comptaven amb el segur agrari. Per això, castigar aquest capítol fonamental suposa un colp molt dur que agreujarà la desprotecció del sector a causa de l’enfonsament dels nivells de contractació”.

La Comunitat Valenciana és la que més recursos econòmics destina a les assegurances agràries, amb 24,5 milions d’euros. “No obstant això –recorda Aguado– aquesta quantitat resulta clarament insuficient per a compensar l’estratègia duta a terme per part de Agroseguro d’aplicar un encariment de les primes i una rebaixa de les cobertures. A la vista d’aquesta tendència regressiva i en contra de les demandes d’AVA-ASAJA, el Botànic II rebutja mantindre la necessària aposta en aquest camp”.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada