Una sentència obliga a Sueca a pagar a un alliberat sindical la productivitat que li van negar per ser-ho

Una sentència obliga a Sueca a pagar a un alliberat sindical la productivitat que li van negar per ser-ho
  • La resolució posa l’accent en el perjudici econòmic causat per l’ajuntament al funcionari per dedicar-se a l’activitat sindical

El sindicat CSIF ha guanyat una sentència que obliga l’Ajuntament de Sueca a abonar la productivitat des de gener de 2018 a un oficial de Policia Local alliberat sindical al qual el Consistori, amb l’anterior equip de govern dirigit per Compromís, va negar aqueix complement. El Jutjat contenciós administratiu número 8 de València reconeix aqueix dret del treballador i imposa a més les costes del procés a l’ajuntament suecà.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que va presentar recurs en desestimar-se la petició de la persona afectada, tramitada al gener de 2019, per a percebre el mateix salari que la resta dels seus companys. Aquesta situació no es va produir al no assignar-li al desembre de 2018, amb efectes retroactius a gener de 2018, el complement aprovat pel ple a l’octubre de 2018.

CSIF indica que el Jutjat del Contenciós, en la seua sentència, recorda la garantia d’indemnitat, continguda en el dret de llibertat sindical de l’article 28.1 de la Constitució Espanyola. En concret, apel·lant a jurisprudència constitucional, en la sentència apunta a la necessitat d’evitar que “la no consecució de les retribucions econòmiques reportades com a treballador actiu si es desenvolupa una activitat sindical puga produir un efecte dissuasiu sobre l’empleat per a dedicar-se a funcions sindicals”.

La central sindical continua relatant que la resolució judicial aclareix que “és indiscutible que la impossibilitat de percebre el complement de productivitat com alliberat sindical no és compatible amb la garantia constitucional d’indemnitat que prohibeix el perjudici econòmic del funcionari que es dedica íntegrament a l’activitat sindical”.

El sindicat assenyala que la sentència reconeix, per tant, que el funcionari ha patit “una vulneració de la garantia d’indemnitat, atés que la seua retribució ha de posar-se en connexió amb la qual percep la resta de treballadors que presten serveis efectius en les mateixes dependències”. També recalca “l’efecte dissuasiu” que suposa no cobrar aqueixa productivitat.

CSIF afig que el dictamen judicial deixa clar que “la sola condició d’alliberat sindical no és motiu suficient per a denegar al demandant el complement de productivitat sol·licitat”. Per tot això procedeix a estimar el recurs contenciós i declara “com a dret individualitzat de l’actor que se li abone el complement de productivitat des de gener de 2018 fins a l’actualitat i en endavant”.

CSIF


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada