‘La nostra barriada’, tercer llibret editat per la Falla Verge de Sales de Sueca

‘La nostra barriada’, tercer llibret editat per la Falla Verge de Sales de Sueca

El divendres 7 de febrer, el cau de la Falla Verge de Sales va ser l’escenari escollit per fer la presentació d’aquest nou llibret, el qual fa un xicotet recorregut pels edificis modernistes, cases natalícies i de personatges il·lustres, i les iconografies més importants que apareixen al llarg dels carrers de “la nostra barriada”.

Després d’una breu presentació van prendre la paraula els coautors del mateix: Juan Luis Merino, vicepresident de la comissió i impulsor del projecte; Ignacio Matoses, arquitecte; Luis Miguel Rosado, doctor en història; Toni Carrasquer, bibliotecari de Sueca; i Brígida Alapont Ferri, treballadora de l’arxiu municipal.

Cadascú d’ells va exposar la seua aportació al llibret, que consta de sis capítols: el primer d’ells ens introdueix als orígens de la Falla, de com es crea la Comissió; al segon d’ells es fa un repàs a l’arquitectura modernista de la barriada, remarcant el valor arquitectònic de les seues cases; al tercer capítol “la protagonista” es la “casa de Busques”, de la qual va ser propietari Miguel de Muzquiz y Goyeneche, I Conde de Gausa i I Marqués de Villar de Ladron; els capítols quatre i cinc estan dedicats a les cases dels fills il·lustres de la ciutat D. Josep Bernat i Baldoví i Pepe Montó; i a l’últim capítol es detalla tota la iconografia urbana situada a la barriada. El llibret compta amb la col·laboració del fotògraf Oscar Pascual.

L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Sueca -Dimás Vázquez-, el regidor de cultura -Joan Carles Vázquez-, i el Director General de l’Institut Valencià de Cultura -Abel Guarinos-. Helena Mompó i Sanseloni -Fallera Major Infantil de Sueca- junt a la Secretària de Junta Local Fallera de Sueca, Lorena Sendra, van fer costat als màxims representants de la comissió: la fallera major María Mañez Guarinos, la fallera major infantil Paula Ferri López, el president infantil Adonay Rodenes Ortiz i el president Manuel Micó.

Aquest llibret és la consolidació de la col·lecció de llibrets dedicats als edificis emblemàtics de la barriada que compren demarcació de la Falla Verge de Sales, que la comissió començà fa tres anys amb l’edició de “El Molí del Passiego” -febrer de 2018- i “El Convent dels Franciscans” -febrer de 2019-. L’acte finalitzà amb unes paraules d’agraïment del President de la Falla Verge de Sales i un vi d’Honor.

A.B. Ortells


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.