AVA-ASAJA denúncia que el Botànic II no incloga en les seues prioritats cap mesura contra la crisi agrària

AVA-ASAJA denúncia que el Botànic II no incloga en les seues prioritats cap mesura contra la crisi agrària
  • Aguado: “Ens causa estupor que el president Puig consenta a la consellera Mollà mirar cap a una altra part amb la qual està caient i davant la manifestació del divendres”

L’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA-ASAJA) denúncia que el govern valencià del Botànic II no incloga entre els objectius prioritaris de la conselleria d’Agricultura cap mesura de pes per a pal·liar els greus problemes del sector agrari.

Així es desprén del document que el mateix Consell ha fet públic després de celebrar el seu seminari d’hivern a Xàbia el passat cap de setmana, les prioritats en matèria del qual agrària es redueixen al Pacte pels Boscos, el pla d’adaptació de la costa al canvi climàtic, la promoció dels productes de qualitat i ecològics, la reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) i la gestió i informatització dels ecoparcs.

El president de AVA-ASAJA, Cristóbal Aguado, afirma que “ens causa un absolut estupor i perplexitat que, amb la situació tan dramàtica que estan travessant els agricultors i ramaders valencians, pitjor fins i tot que els seus homòlegs en la resta d’Espanya, el Consell no haja realitzat ni tan sols una mínima referència a la crisi estructural de preus en el camp. Resulta descoratjador que, amb la qual està caient i davant la manifestació convocada pel sector divendres que ve a València, el govern autonòmic continue tocant el violó mentre el Titanic agrari s’afona”.

Aguado no entén “per què el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, consent a Compromís i especialment a la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, continuar mirant cap a una altra part quan justament tots dos dirigents van estar la setmana passada en la fira hortofructícola de Berlín Fruit Logistica comprometent-se amb els agricultors valencians a donar-los suport per a millorar la seua posició en la cadena alimentària. Sentim molta demagògia però veiem pocs fets que demostren que en el Botànic existeix una preocupació i sensibilitat cap als agricultors i ramaders. El camp valencià no està a la cua d’Espanya per casualitat, sinó per l’ínfim nivell dels seus polítics”.

AVA-ASAJA


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.