José Mújica passa per Sueca en el camí i hores abans de recollir el Premi Drets Humans

José Mújica passa per Sueca en el camí i hores abans de recollir el Premi Drets Humans
  • El carismàtic expresident de l’Uruguai recull aquesta vesprada a València el Premi Drets Humans 2019 atorgat pel Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i la Fundació per la Justícia

Sueca va rebre ahir a un convidat d’excepció. L’expresident de l’Uruguai, José Mújica, va visitar la capital de la Ribera Baixa convidat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca. La recepció es va dur a terme a la Casa Múzquiz, immoble propietat de la Comunitat de Regants de Sueca, situada al costat del riu Xúquer i els Canos que alimenten les principals séquies del terme municipal.

Jose Mujica a Sueca_2

Pepe Mújica acompanyat per Lucía Topolansky

Mújica ha viatjat fins a València per a recollir el Premi Drets Humans 2019 que atorga el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i la Fundació per la Justícia (FxJ).

Ahir, durant la seua visita a els Canos, va estar acompanyat per la seua esposa Lucía Topolansky, vicepresidenta de la república uruguaiana. Tots dos van poder conéixer de primera mà el paisatge que ofereixen els camps d’arròs en aquesta època de l’any, el cultiu suecà per excel·lència. Mújica va seguir amb interés les explicacions de José Pascual Fortea, president dels regants de la capital de la Ribera Baixa, sobre el repartiment d’aigua de reg de la comarca a través d’un complex sistema de séquies.

José Mújica, qui actualment és senador del govern uruguaià, va arribar a Sueca acompanyat del degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sueca, Jesús Salvador Muñoz. Al costat d’ells es trobaven també els presidents de les entitats que li atorguen el reconeixement, Antonio Esteban (CVCA) i José María Tomás i Tio (FxJ), així com el Cònsol General de l’Uruguai, Alberto Rodríguez Goñi. A la seua arribada, els integrants de la Muixeranga de Sueca van dedicar a l’homenatjat una torre de benvinguda acompanyats per la música tradicional del grup Tabalaina.

A la Casa Múzquiz esperaven a Mújica l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i el regidor d’Agricultura, José Luís Ribera, així com el director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia, José García Añón. També va voler acompanyar al matrimoni en la seua visita a Sueca, Carles McCragh, vicepresident de la Fundació de l’Advocacia Espanyola per als Drets Humans. Així mateix, va assistir una nodrida representació de la junta de govern del col·legi suecà i els degans dels col·legis professionals d’Alcoi, Alzira, Castelló i Elx, entre altres representants del món de l’Advocacia.

El president dels regants suecans, José Pascual Fortea, va destacar la humanitat i humilitat de Mújica i el seu bon fer en la gestió de recursos públics. Així mateix va mostrar la seua satisfacció per rebre al destacat polític sud-americà, a qui considera un referent internacional i amb qui, a més, comparteix professió, l’agricultura.

José Mújica, per la seua banda, va deixar constància de la seua visita en signar en el Llibre d’Honor de la Comunitat de Regants i en el Llibre d’Or de la Ciutat de Sueca. El convidat pel col·legi d’advocats del partit judicial, va poder gaudir també de la gastronomia típica suecana i d’un passeig en barca per l’Albufera.

Premi Drets Humans 2019
José Alberto Mújica Cordano (Montevideo, 1935), recollirà hui, dia 5, el Premi Drets Humans 2019 que li ha concedit el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats (CVCA) i la Fundació per la Justícia (FxJ). L’acte de lliurament tindrà lloc aquesta mateixa vesprada en la sala d’actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València (ICAV).

El guardó, atorgat pel jurat el mes de desembre passat després de valorar altres dinou candidatures, vol reconéixer la trajectòria vital de compromís personal i institucional amb els Drets Humans i la Justícia del carismàtic expresident de la República de l’Uruguai.

L’estada a València de José Mújica culminarà demà dijous dia 6 amb la seua participació en el col·loqui que se celebrarà en el Centre del Carme a les 13.00 hores, en el qual s’abordarà el futur dels drets humans.

ICA Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada