El nou PET-TC de l’Hospital de la Ribera permetrà destruir les cèl·lules canceroses minimitzant els efectes

El nou PET-TC de l’Hospital de la Ribera permetrà destruir les cèl·lules canceroses minimitzant els efectes
  • La Directora Territorial de Sanitat i la Gerent de l’Hospital han acompanyat a associacions i usuaris a conéixer els últims equips incorporats a l’Hospital per al diagnòstic i tractament de la malaltia

L’Hospital Universitari de la Ribera ha diagnosticat, en 2019, un total de 834 nous casos de càncer. D’ells, els més nombrosos han estat els de mama (el 23,4% dels nous casos), els de pulmó (18,1%) i els càncers colorectals (16,8%).

Estes dades s’han donat a conéixer ahir, amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora cada 4 de febrer.

El centre sanitari comarcal ha diagnosticat més de 800 casos de càncer en 2019

Així, en el marc d’este dia, l’Hospital de la Ribera ha organitzat una Jornada de Portes Obertes per a acostar a associacions i usuaris els últims equips que el centre hospitalari ha incorporat per al diagnòstic i tractament de la malaltia, és a dir, el seu nou Accelerador Lineal i el seu equip de PET-TC.

Els assistents a esta Jornada, que han estat acompanyats per la Directora Territorial de Sanitat, Maite Cardona, i la Gerent de l’Hospital Universitari de la Ribera, Liliana Fuster, han conegut, de mà dels respectius caps de servei, el funcionament i les particularitats dels nous equips, que han suposat una inversió de 5 milions d’euros per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Accelerador Lineal
Pel que fa al nou Accelerador Lineal, es tracta d’un equip Truebeam, un dels models més moderns i avançats que existeixen actualment en el mercat. Este nou equipament, que ha suposat una inversió de 3,2 milions d’euros, substitueix a un dels 2 acceleradors lineals que ja tenia l’Hospital d’Alzira i que, després de 19 anys de funcionament, havia quedat obsolet.

Segons han destacat els caps de servei de Radioteràpia i de Radiofísica i Protecció Radiològica de l’Hospital de la Ribera, els doctors Miguel Soler i Francisco Candela, respectivament, “l’alta precisió de nou equip permetrà destruir les cèl·lules canceroses, minimitzant els efectes en els teixits circumdants sans i, amb ell, es reduirà el nombre de sessions necessàries per a un gran nombre de tractaments, agilitant, d’esta manera, els temps de resposta”.

Un altre dels beneficis d’esta nova tecnologia és que “les sessions de tractament de determinades patologies podran veure reduïda notablement la seua duració, en passar de 20 minutos a tan sols 3 minuts, la qual cosa minimitzarà l’estrés que cada sessió de Radioteràpia genera en el pacient”.

El nou equipament permetrà tractar a més de 700 pacients a l’any amb tota mena de càncers primaris i metastàsics.

PET-TC
Els assistents a la Jornada de Portes Obertes han conegut, també, l’equip de PET-TC incorporat recentment per l’Hospital d’Alzira i que és un dels més avançats i precisos en el diagnòstic de tumors.

Esta és la primera vegada que el centre alcireny compta amb un equip de PET-TC en els seus 21 anys d’existència. Per a això, la Conselleria de Sanitat ha realitzat una inversió de 1,8 milions d’euros, dels quals 1,4 milions s’han destinat a l’adquisició de l’equip i 400.000 euros a la construcció de l’espai que l’alberga.

Segons ha destacat la cap del Servei de Medicina Nuclear, la doctora Ana Tembl, “l’equip incorporat per l’Hospital de la Ribera proporciona imatges d’alta resolució, amb l’afegit que les exploracions corporals i cerebrals es realitzaran en tot just 10 minuts”.

A més, “en disposar d’un exhaustiu sistema de reconstrucció d’imatges, l’equip de PET-TC evitarà la possible realització d’altres proves o procediments complementaris més agressius, cosa que suposarà una menor irradiació per al pacient”.

Junt amb això, la precisió de les proves obtingudes amb el PET-TC, “converteixen a este equip en una eina molt valuosa per a optar per un tractament o un altre que oferisca millors perspectives de curació”.

L’Hospital de la Ribera preveu realitzar amb el nou equip de PET-TC prop de 1.000 exploracions a l’any.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.