L’Ajuntament de Cullera torna a reduir el temps que tarda a pagar les factures

L’Ajuntament de Cullera torna a reduir el temps que tarda a pagar les factures
  • L’administració local que arribà a pagar al cap d’any i mig ara ho fa en huit dies

L’Ajuntament de Cullera continua aconseguint els objectius en matèria de gestió de l’economia municipal. El consistori ha tornat a reduir el temps que tarda a pagar les factures.

Així, el període mitjà de pagament a proveïdors al 2019 ha sigut de 8 dies. De fet, el màxim legal que establix la llei perquè les administracions públiques liquiden les factures als seus proveïdors és de 30 dies, i Cullera per segon any consecutiu i en la seua història acomplix estes obligacions.

Segons dades del Ministeri d’Hisenda, al 2015 el període mitjà de pagament del consistori era de 150 dies, al 2018 de 30 dies i en este últim any ja ho fa en poc més d’una setmana. Açò suposa que en cinc anys de legislatura s’ha reduït un 95% el temps de pagament de factures.

A més, l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Serveis Econòmics, Juanvi Armengot, han indicat que a l’inici de la primera legislatura hi havia factures que es tardava any i mig en pagar-se.

En aquesta línia, cal assenyalar que al 2012 la demora i el retard en el pagament d’estes factures acumulades van obligar a demanar el rescat al Ministeri d’Hisenda i la sol·licitud de crèdits ICO. Estos, van augmentar més el deute municipal i que hui en dia encara s’estan pagant.

Després d’uns anys on la gestió econòmica era un desastre i l’ajuntament es caracteritzava per acumular factures en els calaixos, el consistori ha normalitzat la seua situació econòmica.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.