Sanitat de la Ribera preveu fer una volta al món virtual en 2020 a través dels seus passejos saludables

Sanitat de la Ribera preveu fer una volta al món virtual en 2020 a través dels seus passejos saludables
  • El departament vol que els més de 900 participants del programa ‘la Ribera Camina’ abasten els 188.000 quilòmetres caminats enguany

Fer una volta al món virtual és el repte que el Departament de Salut de la Ribera s’ha proposat per a l’any 2020. Així ho ha manifestat, este matí, el subdirector mèdic coordinador de la Promoció de la Salut en el Departament de la Ribera, Joan Paredes, durant la presentació dels resultats obtinguts durant l’any passat per ‘la Ribera Camina’, un programa de passejos saludables en grup, l’objectiu del qual és el de promocionar hàbits de vida saludable entre els habitants de la comarca.

‘La Ribera Camina’ és un exemple excepcional de coordinació entre institucions i de treball multidisciplinari, amb la conjunció de professionals de la Infermeria, tècnics municipals d’Esports i la mateixa ciutadania

Així, el Departament de Salut s’ha proposat que els més de 900 passejants que ja s’han integrat en el programa ‘La Ribera Camina’ abasten, enguany, en conjunt, els més de 188.000 quilòmetres que ha calculat que es necessitarien per a recórrer els cinc continents si fora factible fer-ho caminant.

En este sentit, Paredes ha assenyalat que durant 2019, els grups que conformen el programa van realitzar un total de 32.310 quilòmetres, “o el que és el mateix, haurien recorregut la mateixa distància que separa la comarca de la Ribera de la ciutat d’Islamabad (Pakistan), per la qual cosa enguany, amb més grups i participants, no és desgavellat el repte que ens plantegem”.

Així, “l’objectiu bàsic que perseguim amb esta mena de reptes és el de sumar cada vegada més gent, de qualsevol condició i edat, a la pràctica d’activitat física diària, per a millorar la seua salut i previndre les malalties”, ha assenyalat el subdirector mèdic, qui ha recordat que “la inactivitat física és, actualment, el quart factor de risc de mortalitat més important a tot el món i influeix considerablement en la prevalença de malalties no transmissibles i en la salut de la població en general”.

En este sentit, cal recordar que, segons l’última Enquesta de Salut de la Comunitat Valenciana, el 25% de la població major de 14 anys de la Ribera no realitza cap mena d’exercici físic i que el 26,2% realitza activitat física o esportiva de manera ocasional, percentatges estos que aconsegueixen el 30,2% i el 33,8%, respectivament, a la Comunitat Valenciana.

Actualment, el Departament de Salut de la Ribera manté actius 18 d’estos grups en els municipis d’Alberic, Tous, Antella, Alzira, La Barraca, Llaurí, L’Alcúdia, Algemesí, Alginet, Benifaió, Almussafes, Sollana, Carcaixent, Carlet, Cullera, Favara i Sueca.

A través dels seus respectius centres de salut el programa reuneix diversos dies a la setmana, a persones interessades a realitzar activitat física, sempre sota la supervisió de personal sanitari, especialment personal d’Infermeria, que adapta l’activitat a les característiques dels participants.

L’activitat, que té una duració total d’1 hora, consisteix en uns minuts de calfament, marxa lleugera d’uns tres quarts d’hora i estiraments per a finalitzar.

‘La Ribera Camina’” s’emmarca en el Programa XarxaSalut, la xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana adherits al IV Pla de Salut de la Conselleria de Sanitat, “i és un exemple excepcional de coordinació entre institucions i de treball multidisciplinari, ja que a més dels centres de salut, es troben implicats en l’activitat, el Centre de Salut Pública, els ajuntaments (a través dels tècnics municipals d’Esports), l’Administració autonòmica i la mateixa ciutadania, a través d’entitats esportives i socials de la comarca”, ha conclòs Joan Paredes.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.