Cullera demanarà la declaració de zona catastròfica

Cullera demanarà la declaració de zona catastròfica
  • El conseller Arcadi España i l’alcalde Jordi Mayor visiten les zones afectades pel temporal

L’Ajuntament de Cullera sol·licitarà al Govern d’Espanya la declaració de zona catastròfica davant els danys provocats pel temporal Gloria al municipi. Es tracta del pitjor temporal marítim que es recorda en dècades.

efectes-temporal-2020-cullera_2Així, des del consistori s’indica que es celebrarà un Ple per instar al Govern a que declare esta sol·licitud per tal d’articular el més ràpid possible totes les ajudes precises, tant en matèria d’indemnitzacions a persones, habitatges i terrenys privats com per a rehabilitar infraestructures.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, han copresidit d’urgència la reunió del Centre de Coordinació Operativa Local (Cecopal) de Cullera per avaluar la situació al municipi provocada pel temporal marítim i per la crescuda del riu Xúquer. Una reunió celebrada ahir a la Central de la Policia Local de Cullera i on també han assistit la secretaria autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, Maria Pérez, i el director territorial de Presidència, Francisco Molina.

Així mateix, estos càrrecs públics han visitat algunes de les zones afectades com les del Marenyet, El Brosquil, l’Estany i el passeig marítim. Davant l’actual situació, han insistit en demanar a la ciutadania prudència.

Cal recordar que el Centre de Coordinació d’Emergències manté activat el Pla Especial front al Risc d’Inundacions en situació 0 Alerta Hidrològica. S’espera que la situació de major risc persistisca durant unes hores més.

El alcalde ha fet una crida a la calma i ha manifestat que tot lo que s’està fent ha sigut per prudència i per evitar posar en risc a qualsevol persona. En estos moments, la màxima prioritat de l’ajuntament, i on estan centrat tots els esforços, és en mantindre la seguretat de les persones.

Per altra banda, el conseller España ha fet al·lusió a la problemàtica del canvi climàtic i les seues conseqüències com ho és este temporal.

Prevencions
Al llarg del dia, des del consistori s’ha insistit en l’evacuació voluntària i preventiva del Marenyet, l’Estany i El Brosquil, s’ha recomanat retirar els vehicles de la vorera del riu des del Pont de Ferro cap avall i en zones habitualment inundables, així com protegir béns que es pugueren trobar en zones baixes per tal de que no es facen malbé.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.