Almussafes es prepara per a la celebració de la festa de sant Antoni Abat

Almussafes es prepara per a la celebració de la festa de sant Antoni Abat
  • La tradicional benedicció dels animals, un espectacle de danses valencianes i un concert conformen l’agenda prevista

El pròxim dissabte 18 de gener Almussafes tornarà a honrar al patró dels animals. La festivitat de Sant Antoni Abat es presenta un any més en la població amb una jornada repleta d’activitats en les quals les associacions encarregades d’organitzar-les busquen la implicació de tota la ciutadania.

A les 13 hores es durà a terme a la porta de l’església parroquial de Sant Bertomeu Apòstol la tradicional benedicció dels animals a càrrec del sacerdot de la localitat, D. Andrés Chornet. La Penya Carreters tornarà a congregar a nombrosos amants dels cavalls en una desfilada prèvia que recorrerà alguns carrers del municipi. Seguint el costum, les famílies podran acostar-se amb les seues mascotes per a demanar-li protecció al sant.

Ja a la vesprada, a les 17 hores, Dansaires del Tramusser oferirà balls tradicionals valencians amb música interpretada per l’alumnat de dolçaina del Conservatori Professional de Música al voltant de la foguera que encendran en la plaça Major.

I per a concloure la programació, la sala d’actes del Centre Cultural acollirà a les 19.30 hores un concert amb entrada lliure i gratuïta fins a completar l’aforament en el qual actuaran la Colla de Dolçainers Al-mansáf i el Grup de Vent del Centre Professional de Música de la Societat Musical Lira Almussafense.

“Animem a tota la població a viure amb intensitat totes aquestes activitats que amb tanta il·lusió estan preparant la parròquia, Penya Carreters, Dansaires del Tramusser, la Colla d’Al-mansáf i la Societat Musical Lira Almussafense”, declara la regidora de Festes, Mar Albuixech, qui destaca que “serà una bona oportunitat per a demostrar la importància de respectar als animals i demostrar el que signifiquen per a moltes persones”.

Ajuntament d’Almussafes


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.