L’Skatepark de Cullera es consolida com un referent de la cultura urbana

L’Skatepark de Cullera es consolida com un referent de la cultura urbana
  • El Campionat d’Espanya de BMX Freestyle Park celebrat este cap de setmana congrega centenars de persones

La cultura urbana continua obrint-se pas a Cullera i ho fa a passos de gegant. La celebració del Campionat d’Espanya de BMX Freestyle Park este cap de setmana, de la competició preolímpica del «The Cullera Bowl Classic» i del «Cullera Bowl Contest» són exemples de la consolidació de l’Skatepark de Cullera com un dels escenaris amb major acollida per part dels seguidors d’esta disciplina.

mayor-morales-guanyadors-BMXEn tan sols huit mesos de vida, l’Skatepark reflexa l’auge que viu la cultura urbana i l’aposta de l’Ajuntament de Cullera per impulsar una alternativa d’oci per a joves i adolescents.

El circuit, situat al parc urbà de Sant Antoni, s’ha convertit en un referent a la Comunitat Valenciana. Totes les setmanes usuaris de tota la comarca i de la resta del territori valencià acudixen a estes pistes per practicar la gran varietat de disciplines esportives que ofereix el circuit.

A més, la presència del carril bici des de l’estació de trens fins al parc urbà facilita el desplaçament de tots aquells que volen gaudir de les instal·lacions.

El regidor de Cultura Urbana, Àlex Morales, ha destacat que «els experts el cataloguen, per la seua qualitat, dimensions, disseny i espectacularitat, com un dels millors de tot l’Estat». Amb més de 2.000 m2, compta amb una piscina molt completa quan a línies i altures i amb rampes de diferents característiques que també permeten que els aficionats puguen iniciar-se en estos esports.

Morales ha manifestat que «hem donat vida a un espai que estava en un estat de degradació brutal i on ara els més joves poden disfrutar de l’esport i d’un entorn molt amable». L’edil també ha expressat que «l’Skatepark ja ha acollit tres grans esdeveniments nacionals de skate, roller freestyle i BMX».  «Ara la idea és que la nostra competició local ‘Cullera Engorile Fest’ cresca perquè els joves de Cullera puguen desplegar tot el seu potencial», ha afegit Morales.

Campionat d’Espanya de BMX Freestyle Park
Cullera ha reunit este diumenge als millors esportistes nacionals en el Campionat d’Espanya de BMX Freestyle Park. Una jornada que ha congregat centenars de persones en el parc urbà de Sant Antoni i que la mateixa Real Federació Espanyola de Ciclisme l’ha qualificat de «magnífic ambient».

El creixement de la cultura urbana a Cullera ha fet que este campionat nacional haja tingut una gran acollida, motivat també perquè era una prova puntuable que servirà per determinar l’equip que representarà a Espanya en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 en esta modalitat.

Els guanyadors d’esta edició han estat Teresa Fernández-Miranda i Daniel Peñafiel, els quals han revalidat el títol com a campions d’esta modalitat. En l’entrega de premis estigueren el responsable de la cultura urbana local, Àlex Morales, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

Així, Cullera continua apostant per desestacionalitzar la seua oferta turística i l’organització de grans esdeveniments esportius formen part d’esta estratègia.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.