Estudiants de Sueca participen en un projecte cultural amb la dansa com a mitjà d’expressió de les emocions

Estudiants de Sueca participen en un projecte cultural amb la dansa com a mitjà d’expressió de les emocions

Durant els últims dos mesos, alumnes de tercer de l’ESO de la gran majoria dels col·legis de Sueca i del batxillerat artístic de l’IES Joan Fuster, han participat en un projecte cultural pedagògic innovador titulat Dansa a les Escoles, DALE, a través del qual “no solament s’intenta fomentar la dansa contemporània, sinó l’expressió del cos, de les emocions. Vam veure la necessitat de crear un projecte per als col·legis amb la finalitat de traure la dansa de l’elitisme, de la professionalitat. Entrem a les aules dels col·legis i treballem, a més, la inclusió i la diversitat, demostrant que qualsevol persona pot ballar”, ha explicat Ana Ramírez, coreògrafa, professora de dansa clàssica i contemporània, i directora de Dansa a les Escoles.

L’objectiu principal d’estos tallers consisteix a “poder entendre’s a un mateix, conéixer les sensacions corporals per a poder actuar en conseqüència, utilitzant la dansa com a mitjà. S’han oferit en les hores d’Educació Física complementant el bon fer del professor”, ha assenyalat Ramírez.

Per als alumnes ha sigut una experiència molt enriquidora “que els ha encantat. Han treballat una disciplina que per a ells era nova, han tingut consciència del seu cos, de veure que junts podien fer coses boniques i transmetre un missatge tots junts”, en paraules de Mapi Calatayud, professora d’Arts Escèniques de l’IES Joan Fuster.

Els alumnes han realitzat diferents coreografies en les quals s’han treballat els sentiments. Eixe material s’ha pogut reutilitzar després, com per exemple en el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, en el qual van decidir exposar el seu treball a tot l’institut amb la finalitat d’ajudar a prendre consciència d’este greu problema social.

Com a activitat final del projecte Dansa a les Escoles, este matí, en el Centre Muncipal Bernat i Baldoví, se’ls ha oferit a tots els participants un espectacle de dansa de la companyia Valencia Dancing Forward. En finalitzar, els alumnes han pogut realitzar preguntes i conéixer de primera mà la trajectòria i formació dels joves ballarins, així com els beneficis socials que pot aportar esta tècnica.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.