-
Cullera congrega 300 professionals en les I Jornades de Coordinació d’Atenció Primà ria per avançar en la Llei de Serveis Socials Inclusius
L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, ha reivindicat la importà ncia de la municipalització en la prestació dels serveis socials per millorar l’atenció ciutadana. En paraules de l’alcalde «volem seguir avançant per a construir una societat on els drets socials estiguen garantits i blindats davant qualsevol intent futur de limitar-los o, fins i tot, d’eliminar-los».
Aixà ho ha defensat este matà en l’obertura de les I Jornades de Coordinació d’Atenció Primà ria davant la Llei de Serveis Socials Inclusius celebrades a l’Auditori Municipal de Cullera. Un primer dia en la que també ha assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra i la secretà ria d’Estat de Serveis Socials, Ana Isabel Lima, i que ha congregat vora 300 professionals municipals i cà rrecs públics de tot el territori valencià .
Estes Jornades s’estenen fins al 29 de novembre i estan organitzades per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i PolÃtiques Inclusives en estreta col·laboració amb l’Ajuntament de Cullera. L’objectiu és aprofundir en la coordinació entre Conselleria i els ajuntaments i analitzar i conéixer les caracterÃstiques fonamentals i els reptes de futur de la nova Llei de Serveis Socials Inclusius.
En la trobada Mayor també ha manifestat que «els ajuntaments sabem millor que ningú quines són les necessitats del nostre veïnat». És per això, que la mà xima autoritat local ha insistit en una atenció local i de proximitat «perquè nosaltres no tractem amb expedients freds, sinó amb persones que tenen una història darrere i mereixen una atenció digna i Ãntegra».
En eixe sentit, ha assegurat que els Serveis Socials d’atenció primà ria «són la primera porta» que creuen les persones que necessiten fer ús dels mateixos.
Serveis Socials a Cullera
L’alcalde ha aprofitat l’ocasió per explicar els avanços aconseguits en matèria de drets socials a Cullera on «hem passat de tindre uns serveis socials desmantellats a tindre uns serveis socials dignes amb més de 30 treballadors i treballadores que a diari atenen, entre d’altres, la dependència, l’assistència a les vÃctimes de la violència masclista, l’assistència a domicili i les ajudes d’emergència».
Cullera és un exemple de polÃtiques socials i de garantia d’estos drets fonamentals fins al punt que en 2017 fou la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en inversió social per habitant i la sexta d’Espanya. És per això, que Mayor s’ha mostrat satisfet perquè durant els últims cinc anys «hem rescat persones i hem reduït substancialment els efectes de la crisis social que ens trobà rem en 2015».
Ajuntament de Cullera