L’Hospital de la Ribera se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere

L’Hospital de la Ribera se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere
  • El vestíbul principal de centre hospitalari va acollir ahir la representació “Hi ha eixida”, amb la qual ha pretès oferir un missatge de suport i esperança a les dones víctimes de violència masclista

L’Hospital Universitari de la Ribera s’ha sumat, ahir al matí, a la commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència de Gènere, que se celebra cada 25 de novembre.

Així, com a acte simbòlic, el vestíbul principal de centre hospitalari ha acollit una representació sota el títol “Hi ha sortida”, amb el qual ha pretès llançar un missatge de suport i esperança a les dones víctimes de violència masclista.

“Per a això, s’ha simulat com una dona víctima de violència de gènere trenca el mur del seu silenci i a través d’ell accedeix a tots els recursos que poden ajudar-la a eixir de la seua situació”, ha assenyalat la responsable d’Igualtat del Departament de Salut de la Ribera, Lola Oltra.

L’actuació ha anat a càrrec de les ballarines Anna Mira i Carolina González, de l’escola de dansa “Espai d’Arts” de Carcaixent, i ha comptat amb la col·laboració d’agents de la Guàrdia Civil, la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional, la Policia Local de Carcaixent, l’Administració de Justícia i l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte (OAVD), així com de professionals sanitaris. Així mateix, han estat presents representants de l’associació d’ajuda a la dona ALANNA i la Fundació CEPAIM-Convivència i Cohesió Social.

“S’ha tractat, sobretot, de fer visible que les dones que pateixen este tipus de violència sàpiguen que disposen de professionals qualificats, preparats per acompanyar-les, protegir-les i assessorar-les en la seua lluita”, ha assenyalat Oltra.

Quaranta-sis casos detectats de violència de gènere
En este sentit, la responsable d’Igualtat del Departament de Salut de la Ribera s’ha referit “a l’excel·lent treball que s’està realitzant també a través del personal sanitari per tal de detectar possibles casos de maltractament”.

En este sentit, el Departament de Salut de la Ribera ha notificat un total de 49 casos de violència masclista durant els primers deu mesos de 2019, dins el programa de cribratge universal contra la violència de gènere de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

La detecció d’estos casos ha estat fruit de la feina de cribratge dut a terme pels professionals sanitaris dels centres d’Atenció Primària del Departament de Salut. Així, entre gener i octubre de 2019, els professionals de la Ribera han cribrat a un total de 5.004 dones.

Cal destacar que el principal maltractament que han rebut les dones que han patit violència masclista a la nostra comarca enguany ha estat de caràcter psicològic (79%), seguit del maltractament físic (67%); en el 2% dels casos, el maltractament ha estat de caràcter sexual.

Concurs de Fotografia “Micromasclismes en la vida quotidiana”
Després de l’actuació duta a terme este matí a l’Hospital d’Alzira, s’ha procedit a lliurar els premis del I Concurs de Fotografia “Micromasclismes en la vida quotidiana” que el Departament de Salut de la Ribera ha convocat entre els centres escolars d’Educació Secundària de la comarca.

L’objectiu d’este Concurs ha estat el de conscienciar els més joves sobre la persistència de micromasclismes en el dia a dia i ajudar-los a identificar-los.

Així, han participat en este Concurs sis centres escolars que han presentat un total de 22 fotografies. El primer premi ha recaigut en l’alumna del Centre La Devesa School de Carlet Blanca López Oro, qui ha rebut una tablet de mans de la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster, per la fotografia presentada sota el lema “Comporta’t com una senyoreta”.

Així mateix, s’han lliurat dues mencions especials als alumnes dels centres IES Sant Vicent Ferrer d’Algemesí i Xúquer Centre Educatiu, Cristian Fernández Castillo i Inma Ortiz Llopis, respectivament, per les seues fotografies presentades sota els lemes “Ell: Què són els micromasclismes. Ella: Deixa lloc i t’ho explicaré “i” Dia rere dia “.

Algunes de les fotografies rebudes s’exhibiran al vestíbul principal de l’Hospital de la Ribera fins a finals de mes.

Departament de Salut de la Ribera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.