Més de 400 escolars de Cullera aprenen sobre educació vial i mobilitat urbana

Més de 400 escolars de Cullera aprenen sobre educació vial i mobilitat urbana
  • La Policia Local empren una campanya en els col·legis per fomentar el coneixement de les normes i actituds com a passatgers i conductors

Més de 400 escolars de Cullera participen en un projecte d’educació vial que desenvolupa la Policia Local del municipi. Una programa dirigit als alumnes de tercer i quint de primaria de tots els centres educatius de Cullera amb la finalitat de conscienciar sobre bons hàbits i comportaments vials, així com inculcar el coneixement de les normes i senyals.

Entre els objectius claus de la iniciativa està conceptualitzar la imatge de la Policia com a servei públic d’ajuda apropant-la als xiquets i xiquetes; fomentar les pautes de conducta en la via pública, especialment en les voreres i en els passos de vianants així com promoure la mobilitat urbana segura donant a conéixer els ‘Camins Escolars’ marcats amb els punts de trobada i les rutes.

El programa pretén impulsar el coneixement de les normes bàsiques i actituds a tindre en compte principalment des d’una perspectiva com a vianants. També s’alerta com a passatgers de cotxes i motos mostrant la importància de la protecció i prevenció de possibles riscos com l’ús correcte de cinturons i cascs, i com a conductors de bicicletes i patinets amb la finalitat de que siguen capaços de moure’s per la ciutat amb total seguretat.

El curs, impartit pels agents de la Policia Local, consta de dues sessions. Una primera teòrica desenvolupada en l’aula, i una segona sessió pràctica. En esta part pràctica es munta un parc d’educació vial on els escolars passen a ser conductors de bicicletes, coneixen els elements que conformen el carril-bici i observen amb quines senyals van a trobar-se pel carrer.

En matèria de prevenció d’accidents i de millora de les conductes viàries, els xiquets i xiquetes també s’han informat sobre les principals causes d’accident de trànsit. Parant especial atenció en temes com el consum d’alcohol i drogues, l’excés de velocitat o les distraccions que originen els telèfons mòbils.

Així, Cullera posa en valor l’educació vial en els escolars com a un dels mecanismes per afavorir la mobilitat urbana segura. Una iniciativa on els estudiants han mostrat la seua satisfacció perquè els permet aprendre, conscienciar-se i ser més responsables a l’hora de circular.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.