‘Treballant per la Igualtat’ reclama en Sueca l’eliminació de la violència contra la dona

‘Treballant per la Igualtat’ reclama en Sueca l’eliminació de la violència contra la dona
  • L’impulsor d’este grup de treball, el magistrat del Jutjat número 4, reconegut amb la Distinció Meninas que atorga el Govern d’Espanya

“La violència de gènere és filla del silenci”, han expressat este migdia a Sueca membres del grup Treballant per la Igualtat. I per trencar eixe silenci i donar veu a les víctimes s’han concentrat a la Placeta del Convent, autoritats i representants municipals dels catorze pobles que conformen el partit judicial, juristes, advocats, treballadors de l’Oficina d’Atenció a les Víctimes i de la Mancomunitat de la Ribera Baixa, així com membres dels cossos de Policia Local i Guàrdia Civil.

Els manifestants, tots integrants de l’equip de treball, han celebrat així el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, jornada que es commemora el dia 25 de novembre.

treballant-igualtat-sueca-25N-22-nov-2019_2Treballant per la Igualtat va nàixer l’any 2016, impulsat pel titular del Jutjat número 4 i de Violència contra la Dona en Sueca, el magistrat José Luis Mendoza, i a ell s’han sumat els ajuntaments que integren el partit judicial: Albalat, Benicull, Benifaió, Corbera, Cullera, Favara, Fortaleny, Llaurí, Polinyà, Riola, Sueca, Tavernes de la Valldigna, Simat i Sollana.

El Col·legi d’Advocats de Sueca també forma part d’este col·lectiu, que ja fa quatre anys lluita conjuntament per erradicar el “terrorisme masclista que maltracta, viola, assassina i colpeja a les dones”.

“La violència masclista és la principal causa de mort entre les dones de 15 i 44 anys, superior a la suma de les morts provocades pel càncer, la malària, els accidents de tràfic i les guerres”, han apuntat.

El degà del col·legi dels lletrats, Jesús Muñoz, ha dedicat unes paraules de reconeixement al treball del jutge Mendoza, qui enguany ha obtingut la Distinció Meninas que atorga el Govern d’Espanya, per la posada en marxa d’este grup.

El magistrat recollirà el guardó el pròxim dijous en un acte organitzat per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat de València. José Luis Mendoza ha brindat hui el premi a les persones que conformen el grup Treballant per la Igualtat, expressant que “el mèrit és de tots”.

En la jornada reivindicativa, els concentrats davant dels jutjats han manifestat la importància de tindre “el valor de condemnar cada dia i sense objecció als homes masclistes, violents, maltractadors, assassins, que no tenen cabuda en la nostra societat”. “L’obstinació, l’esforç i l’energia ha de centrar-se en les víctimes directes i indirectes: les dones, així com en els seus fills i filles”, han destacat en la lectura del seu manifest.

Els membres de Treballant per la Igualtat han recordat que la lluita contra la violència de gènere requereix de la implicació total de la ciutadania. “Les lleis sempre són condició necessària en una democràcia, d’ahí la seua vàlua i la nostra obstinació per millorar-les i complir-les”, han expressat abans d’afirmar que “si bé és cert que són condició necessària, també ho és que no són suficients”. I han afegit que “la igualtat entre homes i dones no s’aconseguirà per decrets, sinó per la implicació total i radical de la ciutadania”.

En l’acte reivindicatiu han destacat la necessitat de fer visible la violència de gènere en tots els àmbits de la societat. “No guardem silenci. No callem. Les víctimes han de saber que no estan soles. I els violents han de sentir la nostra més enèrgica repulsa”, han expressat, com a pas previ per a “construir una ciutadania crítica, compromesa i igualitària”.

Finalment, des de Treballant per la Igualtat també han condemnat “als qui pretenen minimitzar o negar una realitat contrastada legal, ètica, política i científicament, perquè maltracten i menyspreen l’esforç de tantes persones que considerem aquesta lluita, la lluita contra el terrorisme masclista, un imperatiu democràtic”.

Els concentrats han aprofitat la jornada per a reivindicar de nou “la immediata posada en marxa del Punt d’Encontre Familiar, que després de quasi un any d’estar les obres concloses segueix sense habilitar-se, així com la creació d’un nou jutjat exclusiu per a violència de gènere, petició que férem ací mateix ara fa un any i que posteriorment va ser recolzada pels Plens dels municipis que conformen el partit judicial”.

ICA Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.