Cullera farà accessible la Bassa de Sant Llorenç i crearà un observatori per a l’avifauna

Cullera farà accessible la Bassa de Sant Llorenç i crearà un observatori per a l’avifauna
  • El projecte contempla també una ruta i una aula d’interpretació de la natura

L’esperada posada en valor de la Bassa de Sant Llorenç serà una realitat en els pròxims mesos. L’Ajuntament de Cullera ha anunciat hui la creació d’una passarel·la i un observatori d’aus per tal de fer accessible este espai natural emplaçat en el Parc Natural de l’Albufera.

Observatori i passarel·la

Observatori i passarel·la

A més a més, el consistori crearà una ruta interpretativa des de l’Ermita de Sant Llorenç fins la bassa per tal de fomentar la divulgació de l’entorn.

Esta adequació forma part del pla del consistori de restauració de la bassa i permetrà «obrir una finestra» a esta llacuna, en paraules del regidor de Medi Ambient i Transició Ecològica, Bernat Escolá, perquè puga ser visitable, ja que a hores d’ara l’accés fins a este indret no es possible.

«La recuperació de la Bassa de Sant Llorenç és una prioritat per al nou equip de govern i des de fa mesos estem treballant en un projecte que faça possible la posada en valor d’este espai natural que ha estat en l’oblit durant dècades», ha assenyalat Escolá.

El projecte compta ja amb el vistiplau de la direcció del Parc Natural de l’Albufera i actualment s’està elaborant l’informe de compatibilitat, indica el regidor.

Esta recuperació suposa la creació d’un ecosistema natural per a caminar, de tranquil·litat i pau, de contacte amb l’aire pur i que permetrà explorar l’extensa diversitat d’aus de la bassa tal i com es reflectix al projecte.

L’objectiu és donar a conéixer a la ciutadania este espai natural així com la fauna i flora de la zona, respectant al màxim l’entorn.

L’actuació també perseguix afavorir la biodiversitat de la bassa i el seu ecosistema, garantint un entorn adequat perquè les distintes espècies troben ací el seu lloc idoni.

Educació ambiental
La intervenció també suposa la creació d’itineraris d’interpretació i una aula de naturalesa. Així, s’ampliarà l’oferta didàctica per a l’ús públic dotant este espai d’un futur centre de visitants i d’una ruta autoguiada amb un programa de visites i d’educació ambiental.

D’altra banda, la instal·lació de l’observatori per a l’avifauna servirà també per atraure turisme ornitològic i a tots aquells interessats en conéixer la gran quantitat d’aus que es refugien en este espai, millorant així l’oferta turística del municipi i complementant l’estacionalitat del turisme de sol i platja.

Amb esta iniciativa, Cullera pretén posar fi a dècades en les quals la bassa no ha estat una prioritat per als distints consistoris.

Ajuntament de Cullera

Observatori i passarel·la_1


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.