Més de 100 persones participen a les XV Jornades de Fibromiàlgia de la Ribera

Més de 100 persones participen a les XV Jornades de Fibromiàlgia de la Ribera
  • Van estar organitzades pel Departament de Salut de la Ribera i les associacions de pacients d’Alzira, Sueca, Almussafes i l’Alcúdia

Més d’un centenar de persones, entre pacients i professionals, es donaren cita ahir a Alzira per parlar de les últimes novetats al voltant de la fibromiàlgia, la malaltia més representativa de dolor crònic en la població.

Ha estat a les XV Jornades de Fibromiàlgia de la Ribera, organitzades pel Departament de Salut i les associacions de pacients de la comarca (Alzira, Sueca, Almussafes i l’Alcúdia).

Les Jornades han estat inaugurades per la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic de la Conselleria de Sanitat, Isaura Navarro, que ha estat acompanyada del director mèdic d’Atenció Primària del Departament de Salut de la Ribera, José Manuel Soler, i la subdirectora mèdica de l’Hospital d’Alzira, Pino Benavent, així com dels alcaldes d’Alzira, Sueca, l’Alcúdia i Almussafes, Diego Gómez, Dimas Vázquez, Andreu Salom i Antonio González, respectivament.

Més d’un miler de consultes en 2018
Cal destacar que el Departament de Salut de la Ribera és un dels pocs departaments de la Comunitat Valenciana que compta amb una Unitat de Fibromiàlgia amb una completa cartera de serveis.

En este sentit, esta Unitat es troba integrada en la Unitat del Dolor del centre hospitalari, cosa que millora la comunicació i els procediments entre les dues unitats i fa possible una atenció multidisciplinar dels pacients amb fibromiàlgia.

L’Hospital de la Ribera preveu tancar l’any 2019 amb més de 1.000 consultes ateses per esta malaltia durant enguany.

Departament de Salut de la Ribera

Sueca mostra el seu suport a les persones que pateixen la malaltia

  • L’alcalde assisteix a una Jornada sobre la malaltia organitzada pel Departament de Salut de la Ribera i associacions d’afectats, entre elles la de Sueca AFIS

La sala Cotonera Events d’Alzira va acollir ahir la celebració d’una Jornada sobre la Fibromiàlgia organitzada pel Departament de Salut de la Ribera junt a les associacions d’afectats i afectades per esta malaltia de Sueca, Alzira, Almussafes i l’Alcúdia.

En l’acte de presentació, han intervingut els alcaldes d’estos municipis, així com el director mèdic d’Atenció Primària, José Manuel Soler; la subdirectora mèdica, Pino Benavent, i la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro.

En la seua intervenció, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha demanat una major implicació quant a investigació “per a aconseguir millors diagnòstics i tractaments, així com un major suport per part de tota la societat cap a estes persones que no solament pateixen esta malaltia sinó que, a més, sembla que hagen de demostrar-ho”.

Vázquez ha remarcat també el treball que des de fa anys realitza l’Associació de Fibromiàlgia de Sueca, AFIS, “per a aconseguir un major reconeixement cap a esta malaltia crònica i els seus malalts, i per a procurar-los una millor qualitat de vida oferint informació i activitats que contribuïsquen a disminuir els seus efectes”.

L’associació AFIS ha estat representada per la seua presidenta, Isabel Sellés, i diverses membres del col·lectiu.

La Jornada, que es prolongà fins a la vesprada, compta amb diverses conferències i tallers tots ells amb una finalitat comuna, la importància de l’actitud positiva front a la fibromiàlgia.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.