Els almussafenys Capella de Ministrers i Tesa opten als Premis Carles Santos de la Música Valenciana

Els almussafenys Capella de Ministrers i Tesa opten als Premis Carles Santos de la Música Valenciana
  • Estan nominats en les categories de ‘Millor disc de recuperació del patrimoni’ i ‘Millor disc de música urbana’, respectivament

Almussafes també destaca en el terreny musical. La gala de lliurament dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana comptarà amb la presència de Capella de Ministrers i Tesa, atés que han sigut nominats en la segona edició d’aquests guardons, convocats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El grup que lidera Carles Magraner opta al premi a ‘Millor disc de recuperació del patrimoni’ per ‘El Grial’ i ‘Lucretia Borgia’, mentre que la jove rapera ha aconseguit la seua nominació en la categoria ‘Millor disc de música urbana’ per ‘Rural’. El nom dels guanyadors es coneixerà el pròxim 12 de desembre.

El jurat dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana, organitzats per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ha inclòs en la llista de nominats de la seua segona edició a dos artistes almussafenys. Capella de Ministrers, en la categoria ‘Millor disc de recuperació del patrimoni’, i Tesa, en la de ‘Millor disc de música urbana’ opten a un d’aquests guardons, impulsats per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de reconéixer la qualitat dels treballs musicals desenvolupats en l’últim any en la Comunitat Valenciana.

El grup ‘Capella de Ministrers’, liderat per Carles Magraner, ha aconseguit dues nominacions en la citada categoria. D’una banda, competeix amb el seu disc ‘Lucretia Borgia’, el número 58 d’aquesta formació, convertida després de més de 30 anys de presència en el panorama internacional en referència quant a música antiga es refereix. En ell, es realitza un homenatge “allunyat de clixés, prejudicis i rumors sobre la vida d’aquesta figura culta i refinada pertanyent a l’estirp dels Borgia, una influent família valenciana en el Renaixement”.

Per un altra, el músic també ha aconseguit col·locar entre els millors treballs del seu gènere ‘El grial’, una proposta en la qual ha volgut escapar de la llegenda i la literatura medieval “per a connectar directament al públic amb el vertader sentit del Grial”.

Per aquest motiu, l’almussafeny “proposa un recorregut per les músiques que conformen el camí que va recórrer a través dels segles des de les cançons de croades, els cants de centres de peregrinació o el reflex de la literatura medieval en la música, fins al simbolisme emblemàtic que va adquirir amb Alfons el Magnànim”.

En la gala, que se celebrarà el pròxim dijous 12 de desembre en el Teatre Principal de València, Magraner s’enfrontarà en l’apartat ‘Millor disc de recuperació del patrimoni’ a les obres signades per Èlia Casanova (‘L’Univers sulla pelle’) i Harmonia del Parnàs (‘15’).

Tesa també ha aconseguit entrar en la llista de nominacions de la convocatòria gràcies a la seua més recent producció: ‘Rural’. En aquest segon disc, publicat el mes de març passat, la rapera continua reivindicant la importància dels pobles en el manteniment de la cultura i la llengua.

Tal com ha declarat en diverses entrevistes, el feminisme, les arrels i la festa són alguns dels elements més característics de les seues cançons, en les quals mescla influències que van del hip-hop clàssic a la música electrònica.

El jurat, integrat per membres de les principals associacions professionals de l’escena musical valenciana entre les candidatures rebudes fins al 4 d’octubre, ha decidit col·locar al costat de Tesa en la categoria ‘Millor disc de música urbana’ a Tòrtel i Jordi Sapena (‘Cuineres i cuiners’), L’Home Vent (‘De l’amor i altres històries’) i Fran Yera (‘Cures Violentes’).

Enguany s’ha incorporat per primera vegada als guardons el premi del públic, que es concedirà per les votacions rebudes telemàticament a través de la pàgina web oficial de l’esdeveniment entre tots els àlbums que concorren com nominats en les categories de millor disc.

Ajuntament d’Almussafes


 

Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.