Diumenge se celebra la primera edició a Sueca del Gran Fons Carrera ‘Trencant barreres per la salut mental’

Diumenge se celebra la primera edició a Sueca del Gran Fons Carrera ‘Trencant barreres per la salut mental’
  • L’Ajuntament de Sueca col·labora amb la Fundació SASM en l’organització d’este esdeveniment que té per objectiu donar visibilitat i normalitat a una malaltia que necessita el suport, coneixement i comprensió de tota la població 

Diumenge que ve 24 de novembre, la Fundació SASM de Sueca, que atén persones amb malaltia mental, celebrarà la primera edició del Gran Fons Carrera “Trencant barreres per la salut mental”, una jornada esportiva que té per objectiu “mostrar, des d’una òptica oberta i multidisciplinària, la importància de l’esport com a eina d’intervenció en els processos de recuperació de les persones amb trastorn mental greu”, en paraules dels organitzadors.

cartell-cursa-trencant-barreres-suecaLa sala de juntes de govern ha acollit el passat dimecres la presentació de l’esdeveniment, que se celebrarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca. La Fundació SASM commemora enguany el seu 15 aniversari i, per este motiu, han sigut molts i molt diversos els actes programats al llarg de tot 2019. Amb esta carrera, posaran el punt i final a este any de celebració.

“Volem felicitar la Fundació pel seu aniversari al mateix temps que agrair-li l’extraordinària labor que realitzen diàriament en pro del benestar i la felicitat dels seus usuaris”, ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Manoli Egea.

Des de l’organització s’han decantat per la prova del gran fons perquè a Sueca encara no s’havia realitzat. Les distàncies que podran triar els participants seran, per tant, de 15 km., per als més experts, i de 8,5 km., amb la finalitat d’abastar a un major nombre de corredors. L’eixida està prevista per a les 9.30 hores des de l’Estadi Municipal ‘Antonio Puchades’.

Les inscripcions, al preu de 6 euros (8,5 km.) i 8 euros (15 km.), es podran realitzar fins al dijous 21 en la pàgina web de cronorunner.com. “Volem animar a tots al fet que s’apunten i participen en esta activitat esportiva. Així mateix, volem agrair a l’Ajuntament totes les facilitats que ens ha brindat per a poder dur-la a terme, i a les empreses SIPCAM Inagra, el grup Renault-Ginestar, i els forns Les Escaletes i Vivó”, ha afirmat Gerard Vallespí, de la Fundació SASM.

El director de la Fundació SASM, David Marqués, ha agraït el suport que reben sempre de l’Ajuntament en tots els actes que organitzen i ha explicat que, per a ells, estes activitats “són una forma més de visibilitzar els problemes de les persones amb malaltia mental, que podem patir qualsevol en algun moment de la nostra vida. També és una manera de facilitar a la ciutat el contacte amb els nostres usuaris, al mateix temps que serveix per a projectar una imatge positiva i saludable del col·lectiu al qual atenem. Tot el que es recapta en este tipus d’activitats es destina a entitats sense ànim de lucre de Sueca, per tant, és una manera també de retornar-li al municipi el que ens ha donat durant tots estos anys”.

Per la seua banda, la regidora d’Esport, Celia Beltrán, ha assenyalat que “des de l’equip de govern sempre donarem suport a este tipus d’esdeveniments benèfics que, a més, promouen l’esport i serveixen per a donar a conéixer la nostra ciutat a tots els participants que vinguen des d’altres llocs”. Al mateix temps, ha volgut agrair la labor dels treballadors de l’Ajuntament “que fan possible que tot açò puga dur-se a terme”.

Finalment, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut animar a tota la ciutadania a participar en l’esdeveniment, comprometent-se ell mateix a fer-ho en una de les proves abans que acabe la legislatura.

Després de felicitar la Fundació pel seu aniversari, i remarcar el paper tan important que realitzen en fer visibles davant la societat els problemes als quals s’enfronten les persones amb malaltia mental, ha volgut mostrar el suport “que sempre tindran de l’Ajuntament en totes aquelles activitats, de tota mena, que dugueu a terme i que contribuïsquen a eliminar l’estigma. Les portes d’esta casa sempre estaran obertes per a este tipus de propostes”.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.