Carrera i marxa solidària “Mou-te per l’MPOC” per a diumenge a Sueca

Carrera i marxa solidària “Mou-te per l’MPOC” per a diumenge a Sueca
  • El Club Sutrail, amb la col·laboració de l’Ajuntament i l’Hospital de la Ribera, organitza la sisena edició d’esta activitat esportiva

Diumenge que ve 17 de novembre, Sueca acollirà la sisena edició de la carrera i marxa “Mou-te per l’MPOC”, “un esdeveniment esportiu, solidari i lúdic, amb el qual pretenem incidir en l’existència d’esta malaltia pulmonar obstructiva crònica, més comuna del que la gent creu, causada pel tabac”, en paraules dels seus organitzadors, el club esportiu Sutrail, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sueca i l’Hospital de la Ribera.

L’activitat es divideix en dues parts: una carrera contrarellotge per equips, que s’iniciarà a les 10 hores, i una marxa de 5 quilòmetres en la qual podrà participar la ciutadania de totes les edats i que començarà a les 12 hores. Ambdues tindran la seua eixida en el recinte firal. Les inscripcions i compra de samarretes es podrà realitzar, al preu de 3 euros, fins demà dimecres 13, en Cronorunner, Copymat, Carpio Esport i la perruqueria Salva.

En la presentació oficial de l’esdeveniment, la regidora d’Esports, Celia Beltrán, ha volgut agrair la col·laboració de l’Hospital de la Ribera i de la tècnic d’Esports, així com de tots els departaments de l’Ajuntament implicats en l’organització, entre ells Serveis Municipals.

“Vull agrair el suport de l’Hospital en tot este tipus d’activitats que realitzem al llarg de l’any, i que demostren que Sueca s’implica molt en estes causes que contribueixen a millorar la nostra salut i previndre malalties. Els clubs esportius estan molt identificats amb estes accions solidàries i, per descomptat, ací estarà l’Ajuntament per a donar suport a totes estes iniciatives”, ha explicat Beltrán.

En l’acte de presentació de la carrera i marxa “Mou-te per l’MPOC”, el director de Relacions Institucionals del club Sutrail, Paco Colechá, ha volgut agrair també tot el suport rebut al mateix temps que ha animat a la ciutadania a participar “és un acte lúdic i festiu, però sobretot solidari a favor d’estos malalts. Tindrem, a més, moltes activitats extres com una batukada i inflables per als més menuts”.

Per la seua banda, el regidor de Sanitat, José Miguel Giménez, ha incidit en la importància de deixar de fumar i en “el suport que l’Ajuntament prestarà sempre a este tipus d’iniciatives en pro de la salut”.

Per a la cap del servei de Pneumologia de l’Hospital de la Ribera, i veïna de Sueca, la doctora Elsa Naval, part important en l’organització de l’esdeveniment, “els objectius que ens plantegem com a pneumòlegs amb esta activitat del pròxim diumenge són 3: -donar a conéixer una malaltia molt freqüent en la població però que està infradiagnosticada, que té al tabac com a la principal causa d’aparició; -informar les persones que el mateix dia de la prova estarem allí per a fer les proves pertinents perquè un diagnòstic precoç és fonamental; i –fomentar l’activitat física en tota la població, però especialment en els nostres malalts, perquè els millora moltíssim el pronòstic de la malaltia”.

Finalment, el subdirector d’Atenció Primària de l’Hospital de la Ribera, el doctor Joan Paredes, ha volgut felicitar els organitzadors per esta iniciativa “estem molt contents que s’unisca la participació de la gent i de les entitats esportives de la població per a treballar per la salut. Sueca és un exemple per a totes les ciutats de la nostra comarca. També esta activitat és un referent perquè pretén conscienciar a totes les persones de la importància que té esta malaltia i que tots podem dia a dia fer coses en favor del seu abordatge i sobretot de la seua prevenció”.

Ajuntament de Sueca


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.