Arrosària de Cullera arriba a la XIV edició amb les varietats Thaibonne, Basmati, Gleva i Albufera

Arrosària de Cullera arriba a la XIV edició amb les varietats Thaibonne, Basmati, Gleva i Albufera
  • Les jornades gastronòmiques tornen amb un pa i unes postres fets amb farina d’arròs

L’arròs torna a ser el gran protagonista en la gastronomia de Cullera. Dilluns vinent es presenta la XIV edició d’Arrosària – Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, organitzada pel restaurant Eliana Albiach amb el suport institucional de l’Ajuntament de Cullera i nombrosos patrocinadors.

Del 12 al 17 de novembre, el xef cullerenc Juan Giner torna a sorprendre amb un menú basat en l’arròs que, enguany, compta com a grans novetats la presentació d’un pa i unes postres (petits fours) fets amb farina d’arròs.

Este esdeveniment ja consolidat i referent en el panorama gastronòmic valencià congrega, a més a més, un extens ventall de xefs valencians de primera línia que aporten el seu mestratge en l’elaboració d’arrossos i plats basats en este ingredient cabdal de la cuina de la nostra terra.

La nòmina de col·laboradors és extensa. Agustín Roda de La Perdi (Sant Mateu), Alejandro Tena d’El Mesón de Torreblanca (Torreblanca) o Avelino Ramón del restaurant Daluan (Morella) són sols alguns dels xefs que passaran per l’Arrosària d’enguany.

Altres locals com All negre d’Alzira o Casa Ramón de Cullera, este últim amb una classe magistral de tall de pernil oferida per Roberto Olivares, completen la terna de participants en unes jornades on els comensals podran gaudir cada dia de menús per 30 euros confeccionats amb arròs.

Les varietats al voltant de les quals es cuinaran els plats són la Thaibonne, Basmati, Gleva i Albufera. Els paladars més exigents podran disfrutar de creacions tan interessants com una torrada d’arròs, carabassa, foie marinat i gingebre en confit.

Hi haurà espai per a altres plats més pròxims a la cuina tradicional com un arròs al forn amb presa ibèrica, cigrons, passes sultanes i alls morats de Las Predroñeras.

Per als més llépols, un geleé d’arròs amb crema reduïda i taronja navelina sembla una  temptació difícil de resistir.

La finalitat d’estes jornades és posar en valor un producte tan valencià com l’arròs i mostrar les nombroses possibilitats que este ingredient té a l’hora d’elaborar plats.

Arrosària congrega anualment nombrosos amants de la gastronomia valenciana, xefs i crítics gastronòmics en un esdeveniment que és cita obligada en el calendari gastronòmic.

Ajuntament de Cullera


Deixa un comentari

El vostre correu electrònic no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.